Behandeling Morton’s neuroom – Behandelingen | Gelre ziekenhuizen | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Behandeling Morton’s neuroom

Morton’s neuroom is een zenuwknoop in de voorvoet. Meestal tussen de middenvoetsbeentjes van de derde en de vierde teen. Deze bobbel kan flink wat pijn opleveren, met een krampend, stekend of brandend gevoel.

Schoenen uittrekken of de voet masseren helpt meestal tegen de pijn. Morton’s neuroom ontstaat vermoedelijk doordat de zenuw knel komt te zitten en schuurt tussen de middenvoetsbeentjes.

Hoe verloopt de behandeling van Morton’s neuroom?

De arts kan aan de hand van uw klachten meestal vaststellen of er een zenuwknoop in uw voet zit. Voor de zekerheid maken we een röntgenfoto. We beginnen de behandeling altijd door een tijd bredere schoenen of steunzolen aan te bevelen. Hierdoor krijgt de zenuw meer ruimte en kunnen de klachten minder worden. De arts kan uw voet injecteren met een ontstekingsremmer als pijnstiller. Als dit niet genoeg werkt, kunnen we u opereren. U krijgt een plaatselijke verdoving en
de chirurg maakt een snee in de voet, op de plek van de ontstoken zenuw. De zenuwknoop verwijderen we, inclusief een stuk van de zenuwtakjes. Ook snijdt de chirurg de banden tussen de kopjes van de middenvoetsbeentjes door, zodat de rest van de zenuw niet meer knel komt te zitten. Uw voet wordt gehecht en we sturen de zenuwknoop op voor verder onderzoek.

Waar moet u na de behandeling rekening mee houden?

De eerste 2 weken moet u rust nemen en uw voet alleen licht belasten. Houd er rekening mee dat uw voet in het begin nog wat dik kan zijn, en dat u tijdelijk wat minder gevoel heeft in uw tenen. Na 2 weken komt u terug voor een controle. We verwijderen de hechtingen en bespreken de uitslagen van het onderzoek met u.

Complementary Content
${loading}
Scroll