MammaPrint® | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

MammaPrint®

Heeft u een kwaadaardige afwijking in u borst? Dan bespreekt de chirurg met u welke behandeling bij u mogelijk is. Soms is het nodig om voor of na de behandeling aanvullend onderzoek te doen. Dit onderzoek heet MammaPrint. Dat is een gen-expressietest. Met MammaPrint onderzoeken we 70 specifieke genen in uw tumor, om te bepalen hoe agressief deze is. En we brengen in kaart of u in de toekomst een verhoogd of verlaagd risico heeft op uitzaaiingen.

Hoe verloopt een MammaPrint?

Een MammaPrint wordt gedaan op weefsel van uw tumor dat we verwijderd hebben tijdens een biopt of tijdens een operatie. We sturen het weefsel op naar het laboratorium van MammaPrint.

Wanneer is een MammaPrint mogelijk?

We kunnen een MammaPrint laten maken als u een vroeg stadium van invasieve borstkanker heeft. Dit houdt in dat de tumor niet groter is dan 5 cm en we maximaal 3 aangetaste lymfeklieren hebben gevonden. Wilt u meer weten over MammaPrint? Vraag aan uw arts of dit onderzoek in uw situatie geschikt is.

De uitslag

Binnen 10 werkdagen heeft uw arts de uitslag van de MammaPrint. Hierin staat ‘hoog risico’ of ‘laag risico’. Dit is het risico dat de kanker terugkomt en zich verspreidt naar andere delen van uw lichaam.

Complementary Content
${loading}
Scroll