Hielspoor-behandeling – Behandelingen | Gelre ziekenhuizen | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Hielspoor-behandeling

Hielspoorklachten nemen meestal vanzelf af na 6 tot 18 maanden. Wel versnelt behandeling het herstel. Daarom is het belangrijk dat u de klachten zo snel mogelijk herkent. Bij hielspoor (Fasciitis Plantaris) heeft u pijn als u uw hiel belast. Het voelt alsof u op een kiezelsteentje loopt. Hielspoor ontstaat als het bindweefsel van de peesplaat van uw voetzool verslechtert. Het gevolg is minder bindweefsel en toename van ontstekingscellen. De aandoening begint ook als een ontsteking. Er zijn verschillende manieren om hielspoor te behandelen.


Hoe verloopt de behandeling van hielspoor?

  • U krijgt inlegzooltjes en start met rekoefeningen. De rekoefeningen zijn erg belangrijk voor uw herstel. Verder krijgt u medicijnen tegen ontstekingen en pijn. Daarmee behandelen we 80 procent van de patiënten succesvol. Ook het dragen van schoenen met een verende zool helpt, bijvoorbeeld hardloopschoenen.
  • Zijn uw klachten chronisch? Dan zetten we uw onderbeen 4 weken in het gips. De behandeling die we het meest toepassen zijn injecties met corticosteroïden (bijnierhormoon). Door de injecties heeft u op korte termijn minder pijn, meestal niet op langere termijn. Bij vaker injecteren loopt u bovendien kans op een scheur van de peesplaat, wat erg veel pijn doet.
Complementary Content
${loading}
Scroll