Web Content Viewer
ActionsBovenooglidcorrectie
Er zijn twee redenen voor een bovenooglidcorrectie: u heeft een hangend ooglid of uw ooglid heeft te veel huid. Als uw bovenooglid hangt kunt u uw ooglid niet meer goed optrekken. Ook te veel huid op uw ooglid is functioneel en cosmetisch vervelend. Een hangend ooglid noemen we (blepharo)ptosis; te veel huid dermatochalasis. Is er niet alleen te veel huid maar ook te veel vet onder de huid dan noemen we dat blepharochalasis.
Web Content Viewer
ActionsHoe verloopt de bovenooglidcorrectie?
- Heeft u een hangend bovenooglid? De oorzaak is meestal het losraken van een spier in uw ooglid. Onze oogarts zoekt welke spier is losgeraakt en hecht deze weer vast, zodat uw oog weer wijder open kan.
- Heeft u te veel huid? Dan tekenen we op het oog af hoeveel huid we gaan verwijderen. Onze oogarts gebruikt daarvoor een pincet, waarmee hij uw huid vastpakt. Daarna wordt u plaatselijk verdoofd. Vervolgens verwijderen we een huidlapje en eventueel wat vetweefsel onder de huid. De ingreep gebeurt meestal aan beide oogleden tegelijk.
Na een ooglidcorrectie hechten we de wond. Vaak plakt onze oogarts er ook pleistertjes overheen. Het kan zijn dat uw oog de eerste dagen na de ingreep iets open blijft staan. Dat komt door de zwelling en verdoving. Uw oog kan ook rondom blauw worden. De oorzaak is een bloeduitstorting die kan uitzakken tot aan uw wang. Dit gaat vanzelf over. Na 7 tot 10 dagen komt u weer langs voor controle. Uw oogarts verwijdert dan zo nodig de hechtingen.
Web Content Viewer
ActionsWeb Content Viewer
ActionsPatiëntenfolders over bovenooglidcorrectie
In onze patiëntenfolders leest u uitgebreide informatie.