Bovenooglid afwijking – Aandoeningen | Gelre ziekenhuizen | Gelre ziekenhuizen
alert
Openingstijden en bezoektijden Hemelvaart en Pinksteren 2024

Voor meer informatie over openingstijden en bezoektijden tijdens Hemelvaart en Pinksteren: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Bovenooglid afwijking?

Bij een bovenooglid afwijking is er meestal sprake van te veel huid op uw ooglid. Of u kunt last hebben van een hangend ooglid. In beide gevallen kunnen uw ogen gaan irriteren. U gaat dan bijvoorbeeld tranen. Het kan ook voorkomen dat u minder of slechter kunt zien.

Hoe ontstaan afwijkingen aan het bovenooglid?

De bovenste oogleden kunnen in de loop van uw leven veranderen. Er ontstaat een teveel aan huid. Of het ooglid gaat hangen. Op oudere leeftijd komt dit doordat de spier die het ooglid optilt, geleidelijk loslaat. Op jongere leeftijd kan dit ook gebeuren. Meestal komt het dan doordat u lange tijd contactlenzen heeft gedragen. Zeldzame oorzaken van een hangend ooglid zijn spierziekten of een zenuwafwijking.

Ik heb een bovenooglid afwijking, wat nu?

Uw oogarts stelt vast wat de oorzaak is van de afwijking. Het is mogelijk om met een kleine ingreep het ooglid te corrigeren. Bijvoorbeeld door de spier die het ooglid optilt weer vast te zetten. Of door overtollig huid op het ooglid weg te halen. Als u geen last heeft van de afwijking, maar uw oogleden niet mooi vindt, kunt u ook kiezen voor een behandeling. Dit noemen we een cosmetische ingreep.

Complementary Content
${loading}
Scroll