Staaroperatie | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

BICAT: staaroperatie aan twee ogen tegelijk

Een BICAT is een staaroperatie waarbij we beide ogen tegelijk opereren. De arts kijkt samen met u of een BICAT-operatie bij u mogelijk is. Tijdens de operatie vervangen we de troebele lensen van uw ogen door een kunstlens of een multifocale lens. Met een multifocale lens kunt u dichtbij en veraf kijken. Na een staaroperatie ziet u beter. Zo zijn kleuren vaak weer veel helderder en mooier en heeft u een minder sterke bril of helemaal geen bril meer nodig.

Patiënt krijgt oogdruppels voor de operatie

Hoe verloopt een BICAT staaroperatie?

We verwijderen eerst de troebele lens uit het eigen lenszakje. Dat doet onze oogarts via een opening aan de voorzijde van het lenszakje. De rest van het lenszakje blijft intact om daar het nieuwe kunstlensje of multifocale lensje in te plaatsen. Dit gebeurt dan aan beide ogen.

Minder belastend voor u

We hebben meegedaan aan een landelijke studie over BICAT, waarbij we in ons ziekenhuis ervaring hebben opgedaan met deze operaties. De uitkomsten van deze landelijke studie waren heel goed. De patiënten zijn positief, omdat zij maar één keer een operatie krijgen en maar één keer op controle hoeven te komen. Hierdoor is de BICAT veel minder belastend voor u als patiënt.

Complementary Content
${loading}
Scroll