Liesbreukoperatie – Behandelingen | Gelre Ziekenhuizen | Gelre ziekenhuizen
alert
Voorkom verspreiding infectieziekten

Welkom in Gelre. Help ons verspreiding van infectieziekten zoals griep en het coronavirus te voorkomen: klik hier

alert
Afspraak in Gelre Apeldoorn of Zutphen?

Dan meldt u zich aan met uw identiteitsbewijs bij de aanmeldzuil in de centrale hal. Lees meer en bekijk de film over aanmelden: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Liesbreukoperatie

Een liesbreuk is een zwakke plek of opening in de buikwand, waar het buikvlies of de darm uitstulpt. Dit ziet eruit als een knobbel of zwelling in de lies. De zwakke plek is meestal erfelijk, maar kan ook ontstaan door een te hoog lichaamsgewicht of door veel te tillen, te persen of te hoesten. Niet elke liesbreuk hoeft geopereerd te worden. Uw arts overlegt dit altijd eerst met u.

Hoe verloopt een liesbreukoperatie?

De operatie van een liesbreuk is meestal eenvoudig, maar hangt natuurlijk af van hoe u eraan toe bent. Meestal voeren we de operatie uit tijdens een dagbehandeling. Het kan ook voorkomen dat we u kort opnemen in het ziekenhuis. Ook de verdoving – ruggenprik of algehele narcose – hangt van uw situatie af. De chirurg beslist of we u behandelen met een klassieke operatie of een kijkoperatie. Beide hebben hun voor- en nadelen die de arts met u bespreekt. In beide gevallen maken we de breuk dicht en verstevigen we de buikwand met een stukje kunststof dat veilig is voor uw lichaam. In totaal duurt de operatie ongeveer 1 uur.
Complementary Content
${loading}
Scroll