CT-scan borstkas (thorax) – Onderzoeken │ Gelre ziekenhuizen | Gelre ziekenhuizen
alert
Voorkom verspreiding infectieziekten

Welkom in Gelre. Help ons verspreiding van infectieziekten zoals griep en het coronavirus te voorkomen: klik hier

alert
Afspraak in Gelre Apeldoorn of Zutphen?

Dan meldt u zich aan met uw identiteitsbewijs bij de aanmeldzuil in de centrale hal. Lees meer en bekijk de film over aanmelden: klik hier

Zorg beter voor elkaar

CT-scan van de borstkas

Bij een CT-scan van de borstkas maakt de arts röntgenafbeeldingen van de borstkas. Zo kan de arts mogelijke afwijkingen in uw borstkas goed in beeld krijgen.

Hoe verloopt een CT-scan van de borstkas?

  • Meestal spuiten we voor het onderzoek een contrastmiddel in via een infuus in uw arm. Daarom mag u vanaf 3 uur voor het onderzoek niets meer eten, drinken of roken.
  • Bij het CT-onderzoek komt u op een tafel te liggen. Het te onderzoeken lichaamsdeel ligt daarbij in een ronde opening. In deze opening worden de foto's gemaakt. U zult daarbij merken dat u na elke foto een stukje opschuift. 
  • Tijdens het onderzoek ligt u alleen in de onderzoekkamer. Omdat er wordt gewerkt met röntgenstralen, is het nodig dat de arts en de laborant achter glas staan. Via een raam kunnen zij u blijven zien. Zij houden contact met u via een intercom.

De uitslag

De schriftelijke uitslag van het onderzoek is na ongeveer 5 werkdagen bekend. Voor informatie over de uitslag kunt u terecht bij uw behandelend arts.

Complementary Content
${loading}
Scroll