Veelgestelde vragen en antwoorden
Zorg beter voor elkaar

Veelgestelde vragen en antwoorden

Op deze pagina vindt u de meest gestelde vragen en onze antwoorden over bloedprikken, een afspraak maken/wijzigen/annuleren voor bloedprikken en bijvoorbeeld over het inleveren van materialen (zoals urine).

Veelgestelde vragen en antwoorden over bloedprikken

Wilt u meer weten over onze preventieve maatregelen bij griep en verkoudheidsklachten? Kijk dan op onze corona-pagina.

Er zijn een beperkt aantal afspraakmogelijkheden voor u op deze locatie. De bloedafnamepost in het ziekenhuis is vooral beschikbaar voor patiënten van de specialisten en voor spoed bloedafnames (van huisarts en specialist).

Voor bloedafname kunt u uitstekend terecht bij een van onze andere bloedafnameposten.


  • Heeft u een e-mail met uw afspraakbevestiging ontvangen? Dan staat daarin de link om uw afspraak te wijzigen of te annuleren.
  • Heeft u geen e-mailadres opgegeven of geen e-mail ontvangen maar u wilt de afspraak wijzigen of annuleren? U hoeft niks te doen voor uw bestaande afspraak. U kunt online een nieuwe afspraak maken.

Er staat een team voor u klaar om u te helpen bij het maken van uw afspraak, u kunt ons bereiken via telefoonnummer: 055 - 581 1210.

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 12:00 uur.

Er bellen dan teveel personen tegelijk, de verbinding wordt dan automatisch verbroken. Belt u alstublieft niet direct weer, maar probeer het op een later tijdstip nog een keer.

Sneller maakt u een afspraak via de website.

Kinderen tot zes jaar kunnen alleen bij specifieke prikpunten terecht voor bloedafname. Kies daarom bij het online maken van een afspraak voor 'bloedafname kind'.

Lees meer over bloedafname bij kinderen tot zes jaar

Zodra u de nieuwe doseerkalender heeft ontvangen maakt u een afspraak voor bloedafname op een van de prikposten via deze link: online uw afspraak plannen.

Bij voorkeur kiest u hiervoor een prikpost in de regio. Is er met u afgesproken dat de bloedafname bij u thuis plaatsvindt? Dan hoeft u geen afspraak te maken.

Dan adviseren wij u om uw prik-afspraak na 10.00 uur te plannen, zodat de patiënten die wel nuchter moeten zijn snel geholpen kunnen worden.

In het afsprakenveld klikt u rechts van de maand (bijv. november). Dan kunt u een afspraak maken in een volgende maand.

  • Maakt u dan z.s.m. een afspraak voor bloedafname (rond) een uur voor uw geplande polikliniek bezoek. Het is belangrijk dat u de bloedafname-afspraak direct plant zodra u weet dat er bloedafname nodig is. Dit voorkomt dat er geen plek meer is op de door u gewenste dag en tijd.
  • Is er geen mogelijkheid (meer) om zelf een afspraak in te plannen? Neemt u dan contact op met de polikliniek van uw arts. De poli assistente plant voor u een afspraak in.

Met de aanvragende huisartsen hebben we afgesproken dat zij u dan zelf aanmelden. U kunt dan op dezelfde dag bloed laten prikken in ons ziekenhuis.

Tenzij anders met u afgesproken, kan dit bij alle prikposten. Hiervoor is geen afspraak nodig. Ontlasting en 24-uurs urine kunt u alleen inleveren bij een ziekenhuislocatie.
Voor onderzoek naar de kwaliteit van sperma moet u wel een aparte afspraak maken. U moet dit materiaal altijd inleveren op een ziekenhuislocatie. Lees meer hierover in de folder Spermaonderzoek eenvoudig en uitgebreid (KCHL-502)

Bloedafname wordt verzorgd door het Klinisch Hematologisch Laboratorium (KCHL) van Eurofins Gelre.

Direct naar

Complementary Content
${loading}
Scroll