Veelgestelde vragen en antwoorden over bloedprikken | Gelre ziekenhuizen
alert
Corona

Ons laatste corona-nieuws en de meest gestelde vragen en antwoorden: klik hier

alert
Op Koningsdag (di 27 april) zijn al onze poliklinieken en prikposten gesloten

We wensen u een fijne Koningsdag ❤ ✤ Meer weten: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Veelgestelde vragen en antwoorden over bloedprikken

Op deze pagina vindt u de meest gestelde vragen en onze antwoorden over bloedprikken, een afspraak maken/wijzigen/annuleren voor bloedprikken en bijvoorbeeld over het inleveren van materialen (zoals urine).

Veelgestelde vragen en antwoorden over bloedprikken

Wilt u meer weten over onze actuele corona-maatregelen? Kijk dan op onze corona-pagina.

  • Heeft u een e-mail met uw afspraakbevestiging ontvangen? Dan staat daarin de link om uw afspraak te wijzigen of te annuleren.
  • Heeft u geen e-mailadres opgegeven of geen e-mail ontvangen? Dan kunt u de afspraak wijzigen of annuleren via telefoonnummer: 055 581 1210 (bereikbaar van ma t/m vr van 8.00 — 16.30 uur).

Er staat een team voor u klaar om u te helpen bij het maken van uw afspraak.

  • U kunt ons bereiken via telefoonnummer: 055 - 581 1210.
  • We zijn bereikbaar van ma t/m vr van 8.00 — 16.30 uur.
  • Beltip: we zijn het beste bereikbaar na 14.00 uur (i.v.m. veel belverkeer in de ochtend). Wij werken aan een optimale bereikbaarheid van dit telefoonnummer.

Kinderen tot zes jaar kunnen alleen bij specifieke prikpunten terecht voor bloedafname. Kies daarom bij het online maken van een afspraak voor 'bloedafname kind'.

Lees meer over bloedafname bij kinderen tot zes jaar

Ook dan kunt u terecht bij al onze geopende prikpunten, maar alleen op afspraak.

Dan adviseren wij u om uw prik-afspraak na 10.00 uur te plannen, i.v.m. grote drukte in de ochtend op onze prikpunten.

In het afsprakenveld klikt u rechts van de maand (bijv. november). Dan kunt u een afspraak maken in een volgende maand.

  • Maakt u dan z.s.m. een afspraak voor bloedafname (rond) een uur voor uw geplande poli-bezoek. Het is belangrijk dat u de bloedafname-afspraak direct plant zodra u weet dat er bloedafname nodig is. Dit voorkomt dat er geen plek meer is op de door u gewenste dag en tijd.
  • Is er geen mogelijkheid meer om een afspraak in te plannen? Dan kan de assistente van de polikliniek van uw arts een spoed-bloedafname-afspraak voor u maken. Neemt u hiervoor contact op met de polikliniek van uw arts.

Met de aanvragende huisartsen hebben we afgesproken dat zij u dan zelf aanmelden. U kunt dan op dezelfde dag bloed laten prikken bij één van onze geopende prikposten.

Tenzij ander met u afgesproken, kan dit bij alle prikposten. Hiervoor is geen afspraak nodig. 24-uurs urine en ontlasting kunt u alleen inleveren bij een ziekenhuislocatie. Voor onderzoek naar de kwaliteit van sperma moet u wel een aparte afspraak maken. U moet dit materiaal altijd inleveren op een ziekenhuislocatie. Lees meer hierover in de folder Spermaonderzoek eenvoudig en uitgebreid (KCHL-502)

Complementary Content
${loading}
Scroll