Veelgestelde vragen en antwoorden
alert
Corona

Ons laatste corona-nieuws en de meest gestelde vragen en antwoorden: klik hier

alert
Afspraak in Gelre Apeldoorn of Zutphen?

Dan meldt u zich aan met uw identiteitsbewijs bij de aanmeldzuil in de centrale hal. Lees meer en bekijk de film over aanmelden: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Veelgestelde vragen en antwoorden

Op deze pagina vindt u de meest gestelde vragen en onze antwoorden over bloedprikken, een afspraak maken/wijzigen/annuleren voor bloedprikken en bijvoorbeeld over het inleveren van materialen (zoals urine).

Veelgestelde vragen en antwoorden over bloedprikken

Wilt u meer weten over onze actuele corona-maatregelen? Kijk dan op onze corona-pagina.

Er zijn dan geen beschikbare afspraakmogelijkheden meer voor u op deze locatie. De werkzaamheden aan de parkeervoorzieningen rondom het ziekenhuis vragen om zo min mogelijk verkeer van- en naar het ziekenhuis. De bloedafnamepost in de ziekenhuislocatie Apeldoorn is dan ook minder beschikbaar voor patiënten afkomstig van de huisarts/ trombosedienst. De bloedafnamepost in het ziekenhuis is  vooral beschikbaar voor patiënten van de specialisten en voor spoed bloedafnames (van de huisarts en specialist). Voor bloedafname kunt u uitstekend terecht bij een van onze andere bloedafnameposten.

  • Heeft u een e-mail met uw afspraakbevestiging ontvangen? Dan staat daarin de link om uw afspraak te wijzigen of te annuleren.
  • Heeft u geen e-mailadres opgegeven of geen e-mail ontvangen maar u wilt de afspraak wijzigen of annuleren? U hoeft niks te doen voor uw bestaande afspraak. Maak online een nieuwe afspraak:  

Maak hier direct online uw afspraak

Er staat een team voor u klaar om u te helpen bij het maken van uw afspraak.

  • U kunt ons bereiken via telefoonnummer: 055 - 581 1210.
  • We zijn bereikbaar van ma t/m vr van 8.00 — 16.30 uur.
  • Beltip: we zijn het beste bereikbaar na 14.00 uur (i.v.m. veel belverkeer in de ochtend). Wij werken aan een optimale bereikbaarheid van dit telefoonnummer.

Er bellen dan teveel personen tegelijk, de verbinding wordt dan automatisch verbroken.

Belt u alstublieft niet direct weer, maar probeer het op een later tijdstip nog een keer.

Drukke momenten zijn op maandag en dinsdag van 08:00 tot 11:00  uur en van 14:00 tot 15:00 uur.

Sneller maakt u een afspraak via de website: 

Maak hier direct online uw afspraakKinderen tot zes jaar kunnen alleen bij specifieke prikpunten terecht voor bloedafname. Kies daarom bij het online maken van een afspraak voor 'bloedafname kind'.

Lees meer over bloedafname bij kinderen tot zes jaar

Zodra u de nieuwe doseerkalender heeft ontvangen maakt u een afspraak voor bloedafname op een van de prikposten via deze link: online uw afspraak plannen

Bij voorkeur kiest u hiervoor een prikpost in de regio. Is er met u afgesproken dat de bloedafname bij u thuis plaatsvindt? Dan hoeft u geen afspraak te maken.

Dan adviseren wij u om uw prik-afspraak na 10.00 uur te plannen, i.v.m. grote drukte in de ochtend op onze prikpunten.

In het afsprakenveld klikt u rechts van de maand (bijv. november). Dan kunt u een afspraak maken in een volgende maand.

  • Maakt u dan z.s.m. een afspraak voor bloedafname (rond) een uur voor uw geplande poli-bezoek. Het is belangrijk dat u de bloedafname-afspraak direct plant zodra u weet dat er bloedafname nodig is. Dit voorkomt dat er geen plek meer is op de door u gewenste dag en tijd.
  • Is er geen mogelijkheid (meer) om zelf een afspraak in te plannen? Neemt u dan contact op met de polikliniek van uw arts. De poli assistente plant voor u een afspraak in.

Met de aanvragende huisartsen hebben we afgesproken dat zij u dan zelf aanmelden. U kunt dan op dezelfde dag bloed laten prikken in ons ziekenhuis.

Tenzij anders met u afgesproken, kan dit bij alle prikposten. Hiervoor is geen afspraak nodig. Ontlasting en 24-uurs urine kunt u alleen inleveren bij een ziekenhuislocatie.
Voor onderzoek naar de kwaliteit van sperma moet u wel een aparte afspraak maken. U moet dit materiaal altijd inleveren op een ziekenhuislocatie. Lees meer hierover in de folder Spermaonderzoek eenvoudig en uitgebreid (KCHL-502)

Direct naar

Complementary Content
${loading}
Scroll