Veilig e-mailen | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Veilig e-mailen

Gelre ziekenhuizen gaat zorgvuldig om met de gegevens van patiënten. Voor de digitale communicatie met patiënten gebruiken we zoveel mogelijk ons beveiligde patiëntenportaal MijnGelre. Als communicatie via e-mails met verwijzing dat er een melding voor u klaar staat in patiëntenportaal MijnGelre niet mogelijk is, doen we dit via een veilige e-mail. Standaard e-mail voldoet bij het uitwisselen van vertrouwelijke informatie niet aan wettelijke veiligheidseisen. Daarom maken we gebruik van een veilig mailsysteem: ZorgMail Secure e-mail. Met dit systeem wordt e-mail veilig en versleuteld verzonden.

Mail van ZorgMail Secure e-mail in uw mailbox

Als wij u een e-mail sturen met vertrouwelijke informatie, zoals patiëntgegevens of persoonlijke informatie, ontvangt u in uw mailbox een e-mail waarin staat dat er op een beveiligde locatie een bericht voor u klaar staat. Deze beveiligde locatie heet ZorgMail Viewer. In de e-mail kunt u zien van wie het bericht afkomstig is. Met een speciale toegangscode kunt u het bericht in de ZorgMail Viewer openen. Hier kunt u uw beveiligde e-mail lezen, opslaan en doorsturen.

Let op: is de afzender ‘noreply_veiligemail@gelre.nl’? Dan is het beantwoorden van de
e-mail via de Zorgmail Viewer niet mogelijk.

Wees u er van bewust dat rechtstreeks mailen naar een e-mailadres van Gelre ziekenhuizen over het algemeen niet veilig is. Heeft u een vraag? Bel dan altijd met de afdeling waar u onder behandeling bent of stuur een tekstbericht via een e-consult vanuit patiëntenportaal MijnGelre.

Hoe werkt het?

Stap 1: U heeft een e-mail ontvangen

U krijgt in uw eigen mailbox een melding van Gelre ziekenhuizen dat er een bericht voor u klaarstaat op een beveiligde locatie.

Stap 2: Toegangscode invoeren

Klik in de e-mail op de groene knop ‘bericht lezen’ om naar de ZorgMail Viewer te gaan. Hier wordt u gevraagd om een toegangscode in te voeren. Als u op de knop ‘stuur toegangscode’ klikt, krijgt u de code via sms of een tweede e-mail toegestuurd. Deze toegangscode voert u in. De code is 15 minuten geldig. Als u het bericht op een later moment nogmaals wilt lezen, wordt er opnieuw een eenmalige toegangscode verzonden.

Stap 3: E-mail lezen en beantwoorden

U kunt het e-mailbericht nu lezen, opslaan en doorsturen in de ZorgMail Viewer.
Let op: is de afzender ‘noreply_veiligemail@gelre.nl’? Dan is het beantwoorden van de
e-mail via de Zorgmail Viewer niet mogelijk.

Veilige mail op uw mobiele telefoon of tablet, hoe werkt dat?

Om de e-mail op uw mobiele telefoon of tablet te bekijken in de beveiligde omgeving, hoeft u geen aparte app te downloaden. Nadat u in de e-mail op ‘bericht lezen’ heeft geklikt, opent de ZorgMail Viewer in de browser van uw mobiele telefoon of tablet.

Meer informatie

Download de uitgebreide handleiding:

Lees meer over patiëntenportaal MijnGelre

Ontdek welke mogelijkheden Gelre biedt voor digitaal contact, zoals veilig tekstberichten versturen via e-consult vanuit het patiëntenportaal naar de afdeling waar u onder behandeling bent.

Vragen?

Heeft u vragen over het gebruik van ZorgMail Secure e-mail? Neem dan contact op met Contactcentrum MijnGelre.

Complementary Content
${loading}
Scroll