Geboortesuites | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Geboortesuites

Een bevalling is een bijzondere gebeurtenis. Je wilt dat dit zo prettig en veilig mogelijk verloopt. Daarom kun je ervoor kiezen om jouw baby in een van de geboortesuites in Gelre Apeldoorn te krijgen. Je eigen verloskundige begeleidt je dan tijdens de bevalling.

Geboortesuite op afdeling Verloskunde
Lees verderarrow

Een thuisbevalling met ziekenhuiszorg dichtbij

Een bevalling in de geboortesuite is hetzelfde als een thuisbevalling. Daarom zijn de suites zo huiselijk mogelijk ingericht. Je hebt je eigen koffie- en theefaciliteiten, een zitje en eigen badkamer. Mocht het nodig zijn om de zorg tijdens jouw bevalling over te dragen aan de gynaecoloog, dan hoef je alleen maar naar een andere kamer op dezelfde gang. Zo loopt de zorg voor jou en je baby vloeiend over van je verloskundige naar de gynaecoloog van ons ziekenhuis.

De geboortesuites zijn een samenwerking tussen het Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV) Apeldoorn en de afdeling Gynaecologie en Verloskunde van Gelre Apeldoorn.

Hoe gaat het in zijn werk?

 • Als de bevalling is begonnen, bel je zoals afgesproken met jouw eigen verloskundige.
 • In overleg met haar bepaal je wanneer je naar de geboortesuite in Gelre Apeldoorn gaat.
 • De verloskundige informeert het ziekenhuis van jullie komst, zodat de suite in orde is voor je bevalling.
 • Je komt op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis en gaat naar de geboortesuite op afdeling Verloskunde (route 46, 2e verdieping).

Na afloop van de bevalling

Een kraamverzorgende assisteert de verloskundige tijdens jouw bevalling. Als je kindje is geboren, zorgt zij voor jou en je kindje. Jullie kunnen dan ook even bijkomen van de bevalling. Gaat het goed met jou en je kindje? Dan mogen jullie 2 uur na de geboorte naar huis.

Kosten

Voor een bevalling in de geboortesuite is een wettelijke eigen bijdrage verschuldigd. Ben je aanvullend verzekerd? Dan is het mogelijk dat jouw eigen bijdrage wordt vergoed. Informeer vooraf bij je zorgverzekeraar of check de polisvoorwaarden van je zorgverzekering.


Bevallen in een speciaal bevalbad

Je kunt in Apeldoorn op de afdeling Verloskunde zonder medische indicatie bevallen in een speciaal bevalbad. Als je dit wilt, stem je dit vooraf met jouww eigen verloskundige af. Zij is degene die je begeleidt tijdens de bevalling, samen met een kraamverzorgende. Het voordeel van een badbevalling is dat je jezelf meer ontspannen voelt en makkelijker kunt bewegen in het warme water, zodat je de weeën beter kunt opvangen. Voor de baby is de overgang van het vruchtwater, warme badwater naar huid-op-huid contact met jou als moeder ook rustiger. Op het moment dat je in ons ziekenhuis komt voor de bevalling, bepaal je of je in bad wilt bevallen. Voor een badbevalling is een pakket met speciale materialen nodig, zoals een aan- en afvoerslang, antislip mat en thermometer. Je schaft dit pakket ter plekke in het ziekenhuis aan voor € 90,- (direct af te rekenen via pin).


Contact opnemen of een afspraak maken?

Wil je bevallen in een van de geboortesuites in Gelre Apeldoorn? Dan kun je terecht bij een van de verloskundigenpraktijken die bevallingen in deze suites begeleiden. Zij zijn ook verantwoordelijk voor de suites. De verloskundigenpraktijken zijn:

 • Verloskundigenpraktijk Doevendans
  Arnhemseweg 145
  7331 BG Apeldoorn
  Tel: 055 - 533 77 20
 • De Eiber verloskundigenpraktijk
  Raccordement 8
  7391 BT Twello
  Tel: 0571 - 275 503
 • Verloskundigenpraktijk Ezra
  Hofveld 27
  7331 KB Apeldoorn
  Tel: 055 - 534 73 79
 • Praktijk La Vita
  Pastoor Hagenstraat 1
  8171 AH Vaassen
  Tel: 0578 - 575 093
 • Lievelle verloskundigenpraktijk
  Anna Paulownalaan 2
  7316 CT Apeldoorn
  Tel: 055 - 303 49 93
 • Verloskundigenpraktijk Meja
  Molenmakershoek 17
  7328 JK Apeldoorn
  Tel: 055 - 741 00 55 
Complementary Content
${loading}
Scroll