Valpreventie-poli | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Valpreventie-poli

Op de Valpreventie-poli onderzoeken we de oorzaak van (bijna) vallen of onbegrepen verslechtering van het lopen bij oudere mensen. Op basis hiervan krijgen zij adviezen die helpen om vallen te voorkomen.

Vallen voorkomen

Bijna 50% van de ouderen valt minimaal een keer per jaar. Dat kan gevolgen hebben als verwondingen of botbreuken. Het kan ook leiden tot angst voor vallen en vermijden van bewegen. Uw onderzoek op de Valpreventie poli heeft als doel dat u minder vaak of helemaal niet valt en dat u beter durft te bewegen. Daarnaast is (bijna) vallen en slechter lopen vaak een teken dat uw gezondheid achteruit is gegaan. Op de poli kijken we naar de oorzaak en mogelijke behandeling.

Verschillende onderzoeken

Een onderzoek op de Valpreventie-poli bestaat altijd uit een gesprek en een lichamelijk onderzoek door de geriater. We brengen risicofactoren voor vallen en andere problemen in kaart via vragen en testen. Ook nemen we bloed af en maken we een ECG (hartfilmpje). Daarnaast doen we – afhankelijk van uw problemen – ook andere onderzoeken. Lees er meer over in de folder.

De kans op vallen wordt groter als ouder wordt

Naarmate u ouder wordt, veranderen er dingen in uw lichamelijke vitaliteit. U voelt zich misschien niet ouder, maar er verandert wel iets. Zo neemt de spiermassa af en verandert de aansturing waardoor de reactie op een onverwachte gebeurtenis trager wordt. Hierdoor is de kans op vallen groter. U kunt zelf veel doen om vallen te voorkomen.

Contact met Valpreventie-poli?

door

Onze spreekuren

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur
signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 195
call

Zo bereikt u ons

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur

Bel 055 - 581 83 95
parking

Route en parkeren

Albert Schweitzerlaan 31
7334 DZ Apeldoorn

door

Onze spreekuren

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur
signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 93
call

Zo bereikt u ons

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur

Bel 0575 - 59 23 13
parking

Route en parkeren

Den Elterweg 77
7207 AE Zutphen

Complementary Content
${loading}
Scroll