Spreekuur spasticiteit | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Spreekuur Spasticiteit

Spasticiteit betekent dat spieren strak en gespannen zijn, waardoor bewegen moeilijk of oncontroleerbaar is. In Apeldoorn hebben we maandelijks een spreekuur speciaal voor patiënten met spasticiteit.

Oorzaken van spasticiteit

Spasticiteit ontstaat bij beschadiging van hersenen of ruggemerg. Vaak is dit na een beroerte of bij het oplopen van hersenletsel. Ook bij de ziekte multiple sclerose kunnen spasmen ontstaan. Het is belangrijk voor uzelf op een rijtje te zetten wat u door de spasmen niet kunt en welke dingen u graag weer zou willen doen.

Behandeling van spasticiteit

De behandeling van uw spasme kan op hele verschillende manieren. U kunt denken aan medicatie in de vorm van tabletten of injecties, spalktherapie, speciaal schoeisel of bijvoorbeeld oefentherapie. Op het spreekuur brengen we zo goed mogelijk in kaart wat voor u de beste behandeling is.

Afspraak

U komt op afspraak op ons Spreekuur Spasticiteit na een verwijzing van uw arts. Meestal is dit de huisarts. De huisarts verwijst u dan - natuurlijk in overleg met u – naar ons Spreekuur Spasticiteit. Het is verstandig u goed voor te bereiden op uw afspraak.

Contact met Spreekuur Spasticiteit?

door

Onze spreekuren

signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 58
call

Zo bereikt u ons

Bel 0575 - 59 28 30
parking

Route en parkeren

Den Elterweg 77
7207 AE Zutphen

Complementary Content
${loading}
Scroll