Pre-operatieve Screening | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Pre-operatieve Screening

Als u bent ingepland voor een operatie, krijgt u altijd eerst een Pre-operatieve Screening (POS). Tijdens de screening wordt u gezondheidstoestand in kaart gebracht. We bespreken de risico’s en bepalen samen met u welke vorm van anesthesie het meest geschikt is. Voor de operatie is het noodzakelijk om onderstaande stappen te doorlopen.

Stappen POS proces


 • Stap 1: POS vragenlijst invullen
  Thuis of op de poli Pre-operatieve Screening vult u de digitale POS vragenlijst in, die in uw Patiëntenportaal klaarstaat. Hierin staan vragen over onder andere uw gezondheid en medicijngebruik.
 • Stap 2: Folders doorlezen
  In uw Patiëntenportaal zijn de folder(s) te vinden met belangrijke informatie rondom de anesthesie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de regels van het nuchter zijn (niet eten en drinken) voor de operatie.
  Het is belangrijk dat u deze folder(s) doorleest vóór de telefonische afspraak met de anesthesioloog of doktersassistent. U bent dan goed voorbereid en kunt eventuele vragen stellen over onduidelijkheden. 
 • Stap 3: Afspraak Apotheek Servicepunt (ASP)
  Wanneer u medicatie gebruikt heeft u ook een afspraak met de apothekersassistent van het ASP. De apothekersassistent belt u rondom het afgesproken tijdstip. Let op! Wanneer u de digitale vragenlijst van de apotheek invult, komt de afspraak met de apothekersassistent te vervallen. Vult u de digitale vragenlijst van de apotheek niet in, dan belt de apothekersassistent u.
 • Stap 4: Afspraak met de anesthesioloog of doktersassistent POS
  U heeft een telefonische afspraak met de anesthesioloog of doktersassistent van de POS. U wordt gebeld rondom het afgesproken tijdstip.
  Spreekt u geen Nederlands? Laat ons dit van tevoren weten. De polikliniek regelt dan een telefonische tolkdienst.

Afspraak met anesthesioloog:
De anesthesioloog stelt tijdens de telefonische afspraak extra vragen en beoordeelt uw algehele gezondheidstoestand. Het kan nodig zijn om verder onderzoek van uw hart, longen, luchtwegen of bloedwaarden te laten doen. Soms wordt er advies gevraagd van een andere specialist, zoals een cardioloog of longarts.

De anesthesioloog bespreekt samen met u de verschillende anesthesievormen en de voor- en nadelen hiervan. Samen besluit u welke anesthesievorm u krijgt. Ook kunt u uw eventuele vragen stellen.

Afspraak met doktersassistent:

De doktersassistent stemt tijdens de telefonische afspraak met u af of u alles heeft begrepen wat in de folder(s) is beschreven. Ook kunt u vragen stellen. De doktersassistent overlegt met u of u nog een telefonische afspraak met de anesthesioloog wil. Na het gesprek met de doktersassistent zullen uw gegevens worden doorgestuurd naar de anesthesioloog. De anesthesioloog bekijkt de ingevulde POS vragenlijst. Wanneer de anesthesioloog nog vragen heeft, dan zal telefonisch contact met u worden opgenomen. Mocht de anesthesioloog geen vragen hebben, dan zien zij u op de operatiekamer (OK).


Contact met POS (Pre-operatieve Screening)?

door

Onze spreekuren

Ma t/m vr 8.30 - 16.00 uur
signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 20
call

Zo bereikt u ons

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur

Bel 055 - 581 85 36
parking

Route en parkeren

Albert Schweitzerlaan 31
7334 DZ Apeldoorn

door

Onze spreekuren

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur
signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 146
call

Zo bereikt u ons

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur

Bel 0575 - 59 20 29
parking

Route en parkeren

Den Elterweg 77
7207 AE Zutphen

Complementary Content
${loading}
Scroll