alert
Corona

Ons laatste nieuws en de meest gestelde vragen en antwoorden rondom corona: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Geheugencentrum

In het geheugencentrum zien we patiënten met cognitieve klachten zoals vergeetachtigheid. Het geheugencentrum is er voor mensen tussen 50 en 75 jaar. Bent u jonger dan 50 jaar? Dan wordt u eerst verwezen naar de neuroloog. Bent u 75 jaar of ouder? Dan wordt u eerst verwezen naar de geriater. Bent u tussen de 50 en 74 jaar? Dan wordt u verwezen naar het geheugencentrum, een samenwerkingsverband tussen klinisch geriaters, neurologen en psychologen

Team van zorgverleners

Vergeetachtigheid kan verschillende oorzaken hebben zoals overbelasting, depressie, dementie, delier (= acute verwardheid) of in zeldzame gevallen een hersentumor. Soms denken mensen dat ze “gek” zijn als ze naar het geheugencentrum verwezen worden en het woord dementie roept soms weerstand op. Toch is het vaak een opluchting als de juiste diagnose wordt gesteld en er gerichte behandeling en zorg kan worden aangevraagd.

Omdat geheugenstoornissen verschillende oorzaken kunnen hebben, zijn bij het onderzoek meerdere zorgverleners betrokken.
In het geheugencentrum heeft u een afspraak met de klinisch geriater, neuroloog en gespecialiseerd verpleegkundige. Zo nodig wordt ook de psycholoog of de psychiater in consult gevraagd.

In een teambespreking (multidisciplinair overleg) worden alle resultaten van de onderzoeken besproken. In het uitslag gesprek bespreekt de klinisch geriater de diagnose met u en doet een voorstel voor het vervolg.

Complementary Content
${loading}
Scroll