Geheugencentrum | Gelre ziekenhuizen
alert
Voorkom verspreiding infectieziekten

Welkom in Gelre. Help ons verspreiding van infectieziekten zoals griep en het coronavirus te voorkomen: klik hier

alert
Afspraak in Gelre Apeldoorn of Zutphen?

Dan meldt u zich aan met uw identiteitsbewijs bij de aanmeldzuil in de centrale hal. Lees meer en bekijk de film over aanmelden: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Geheugencentrum

In het geheugencentrum zien we patiënten met cognitieve klachten zoals vergeetachtigheid. Het geheugencentrum is er voor mensen tussen 50 en 75 jaar. Bent u jonger dan 50 jaar? Dan wordt u eerst verwezen naar de neuroloog. Bent u 75 jaar of ouder? Dan wordt u eerst verwezen naar de geriater. Bent u tussen de 50 en 74 jaar? Dan wordt u verwezen naar het geheugencentrum, een samenwerkingsverband tussen klinisch geriaters, neurologen en psychologen

Diagnose en behandeleing

Vergeetachtigheid kan verschillende oorzaken hebben zoals overbelasting, depressie, dementie, delier (= acute verwardheid) of in zeldzame gevallen een hersentumor. Soms denken mensen dat ze “gek” zijn als ze naar het geheugencentrum verwezen worden en het woord dementie roept soms weerstand op. Toch is het vaak een opluchting als de juiste diagnose wordt gesteld en er gerichte behandeling en zorg kan worden aangevraagd.

Team van zorgverleners

Omdat geheugenstoornissen verschillende oorzaken kunnen hebben, zijn bij het onderzoek meerdere zorgverleners betrokken.

In het geheugencentrum heeft u een afspraak met de klinisch geriater, neuroloog en gespecialiseerd verpleegkundige. Zo nodig wordt ook de psycholoog of de psychiater in consult gevraagd.

Vervolg

In een teambespreking (multidisciplinair overleg) worden alle resultaten van de onderzoeken besproken. In het uitslag gesprek bespreekt de klinisch geriater de diagnose met u en doet een voorstel voor het vervolg.

Contact met Geheugencentrum

door

Onze spreekuren

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur
signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 22
call

Zo bereikt u ons

Ma t/m vr 8.30 - 12.30 en 13.30 - 16.00 uur

Bel 0575 - 58 28 14
parking

Route en parkeren

Albert Schweitzerlaan 31
7334 DZ Apeldoorn

door

Onze spreekuren

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur
signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 93
call

Zo bereikt u ons

Ma t/m vr 8.30 - 12.30 en 13.30 - 16.00 uur

Bel 055 - 581 81 81
parking

Route en parkeren

Den Elterweg 77
7207 AE Zutphen

Complementary Content
${loading}
Scroll