Kosten en vergoeding | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Kosten en vergoeding

Gaat u fysiotherapie krijgen op de polikliniek in Gelre ziekenhuizen? Dan adviseren we u om voor  de start van de behandeling aan uw zorgverzekeraar te vragen of uw zorgverzekering de fysiotherapie-behandeling vergoedt. Behandelingen die niet voor vergoeding in aanmerking komen, worden u in rekening gebracht.

Fysiotherapie alleen in aanvullende verzekering

We kennen in Nederland de basisverzekering en de aanvullende verzekering. Fysiotherapie kan worden vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Check daarom uw zorgpolis hoeveel behandelingen fysiotherapie u vergoed kunt krijgen. Bent u niet aanvullend verzekerd dan komen de kosten van de behandeling voor eigen rekening.

Wanneer krijgt u fysiotherapie vanuit de basisverzekering?

In sommige gevallen krijgt u ook fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering. Dat geldt voor:

  • Volwassenen met (chronische) aandoening: Na de 20ste behandeling kunt u bij bepaalde (chronische) aandoeningen de behandeling vergoed krijgen uit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen worden veelal door de aanvullende verzekering vergoed of komen de kosten van de behandeling voor eigen rekening.
  • Kinderen tot 18 jaar: De eerste 9 behandelingen komen uit de basisverzekering. Als het nodig is dan nog 9 extra behandelingen.
  • Kinderen tot 18 jaar (chronische) aandoening: Volledige vergoeding voor de behandeling van bepaalde (chronische) aandoeningen.

In geval van twijfel is het verstandig om voor uw eerste bezoek aan en behandeling in het ziekenhuis contact op te nemen met uw zorgverzekeraar en te informeren naar de vergoedingen.

Uw eerste afspraak

Bij het eerste bezoek (zitting), zal de fysiotherapeut starten met een intake gesprek en onderzoek. Deze intake is nodig om uw klachten in beeld te brengen, hoe ze zijn ontstaan en vast te stellen wat de hulpvraag is (hiervoor rekent uw zorgverzekeraar één zitting fysiotherapie). Daarna aan de hand van deze gegevens kan de fysiotherapeut een behandelplan maken, adviezen geven en/of een eerste behandeling uitvoeren (iedere behandeling telt voor één zitting fysiotherapie).

Dit betekent dat uw eerste afspraak twee zittingen fysiotherapie van uw aanvullende verzekering kost. Bij vervolg zal dat één zitting per afspraak zijn.

Meer weten over vergoedingen en fysiotherapie?

Wilt u meer weten over vergoedingen en fysiotherapie, kijk dan op de website  De fysiotherapeut​.


Complementary Content
${loading}
Scroll