Kosten en vergoeding | Gelre ziekenhuizen
alert
Voorkom verspreiding infectieziekten

Welkom in Gelre. Help ons verspreiding van infectieziekten zoals griep en het coronavirus te voorkomen: klik hier

alert
Afspraak in Gelre Apeldoorn of Zutphen?

Dan meldt u zich aan met uw identiteitsbewijs bij de aanmeldzuil in de centrale hal. Lees meer en bekijk de film over aanmelden: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Kosten en vergoeding

Gaat u fysiotherapie krijgen op de polikliniek in Gelre ziekenhuizen? Dan adviseren we u om voor  de start van de behandeling aan uw zorgverzekeraar te vragen of uw zorgverzekering de fysiotherapie-behandeling vergoedt. Behandelingen die niet voor vergoeding in aanmerking komen, worden u in rekening gebracht.

Fysiotherapie alleen in aanvullende verzekering

We kennen in Nederland de basisverzekering en de aanvullende verzekering. Fysiotherapie kan worden vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Check daarom uw zorgpolis hoeveel behandelingen fysiotherapie u vergoed kunt krijgen. Bent u niet aanvullend verzekerd dan komen de kosten van de behandeling voor eigen rekening.

Wanneer krijgt u fysiotherapie vanuit de basisverzekering?

In sommige gevallen krijgt u ook fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering. Dat geldt voor:

  • Volwassenen met (chronische) aandoening: Na de 20ste behandeling kunt u bij bepaalde (chronische) aandoeningen de behandeling vergoed krijgen uit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen worden veelal door de aanvullende verzekering vergoed of komen de kosten van de behandeling voor eigen rekening.
  • Kinderen tot 18 jaar: De eerste 9 behandelingen komen uit de basisverzekering. Als het nodig is dan nog 9 extra behandelingen.
  • Kinderen tot 18 jaar (chronische) aandoening: Volledige vergoeding voor de behandeling van bepaalde (chronische) aandoeningen.

In geval van twijfel is het verstandig om voor uw eerste bezoek aan en behandeling in het ziekenhuis contact op te nemen met uw zorgverzekeraar en te informeren naar de vergoedingen.

Meer weten over vergoedingen en fysiotherapie?

Wilt u meer weten over vergoedingen en fysiotherapie, kijk dan op de website  De fysiotherapeut​.


Complementary Content
${loading}
Scroll