Dyspnoe-poli | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Dyspnoe-poli

Heeft u last van kortademigheid (dyspnoe) of een benauwd gevoel? Dan komt u terecht op de Dyspnoe-poli. Hier onderzoeken we waar de klachten vandaan komen en wat we er aan kunnen doen. Dit onderzoek doen we samen met een groot team van artsen. Op deze manier kunnen we in één dagdeel achterhalen wat er aan de hand is.

Oorzaken van kortademigheid

Kortademigheid kan verschillende oorzaken hebben. Uw conditie is mogelijk niet in orde. Ook angststoornissen, spieraandoeningen en bijwerking van medicijnen kunnen leiden tot kortademigheid. Samen met een team van artsen, zoals een longarts en cardioloog, voeren we onderzoeken uit. We maken onder andere een hartfilmpje, nemen bloed af en brengen uw medische voorgeschiedenis in kaart.

Snel duidelijkheid

De verschillende onderzoeken nemen een dagdeel in beslag. Het voordeel hiervan is dat u aan het einde van de dag weet wat er aan de hand is. Soms is er nog aanvullend onderzoek nodig.

Afspraak

U komt op afspraak op onze polikliniek na een verwijzing van uw arts. Meestal is dit de huisarts. De huisarts verwijst u dan - natuurlijk in overleg met u – naar onze poli. Het is verstandig u goed voor te bereiden op uw afspraak.

Contact met onze Dyspnoe-poli?

door

Onze spreekuren

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur
signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 91
call

Zo bereikt u ons

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur

Bel 0575 - 59 28 10
parking

Route en parkeren

Den Elterweg 77
7207 AE Zutphen

Complementary Content
${loading}
Scroll