Rugklachten – Aandoeningen | Gelre ziekenhuizen | Gelre ziekenhuizen
alert
Corona

Ons laatste corona-nieuws en de meest gestelde vragen en antwoorden: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Rugklachten

Rugklachten is een brede term voor het hebben van pijn of ander ongemak aan uw rug. Rugklachten komen bij veel mensen voor. Sommigen hebben korte tijd last van de rug, anderen hebben chronische rugklachten.

De rug is opgebouwd uit een behoorlijk aantal wervels: 7 nekwervels, 12 borstwervels, 5 lendenwervels, 5 heiligbeenwervels en het staartbeen. Tussen uw wervels zit een tussenwervelschijf. Deze noemen we ook wel discus. De wervels zijn op elkaar gestapeld. Ze vormen een buis en hierin zit uw ruggenmerg. Vanuit het ruggenmerg lopen zenuwen tussen de wervels door. Deze sturen uw armen en benen aan.

Welke klachten kunt u hebben aan de rug?

U kunt verschillende klachten hebben aan uw rug. Bijvoorbeeld pijn in de onderrug die doorstraalt naar uw been. Dat kan een hernia zijn. Op oudere leeftijd is slijtage vaak de oorzaak van uw rugklachten.

Heeft u last van uw rug? Onze orthopedisch chirurgen hebben veel kennis en ervaring op dit gebied. Zij stellen de oorzaak van de pijn vast en overleggen met u welke behandelingen mogelijk zijn.

Complementary Content
${loading}
Scroll