Versoepelingen maatregelen in Gelre vanaf maandag 28 februari

24 February 2022

De regering heeft vanaf 25 februari verdere versoepelingen aangekondigd. Wij gaan de maatregelen in ons ziekenhuis ook versoepelen vanaf maandag 28 februari, maar in kleinere stappen dan het overheidsbeleid. Waarom? We hebben te maken met kwetsbare mensen die onze zorg en ondersteuning nodig hebben. Het risico is nog te groot om alle maatregelen gelijk helemaal los te laten. We willen zoveel mogelijk verspreiding van het coronavirus in ons ziekenhuis voorkomen. Niet alleen vanwege de kwetsbare patiënten, maar ook vanwege het hoge ziekteverzuim onder onze medewerkers. We willen een veilige omgeving zijn en blijven voor (kwetsbare) patiënten, bezoekers en medewerkers. Lees hieronder over de verschillende versoepelingen die vanaf maandag 28 februari ingaan.

Mevrouw met monkapje op

Advies: draag een mondneusmasker (mondkapje) in ons ziekenhuis

Wij adviseren u als patiënt of bezoeker vanaf 13 jaar om een medisch mondneusmasker (mondkapje) voor eenmalig gebruik te dragen in ons ziekenhuis, bij voorkeur type II of IIR. Onze zorgverleners dragen ook een medisch mondkapje als ze binnen 1,5 meter met u in contact zijn. Wij adviseren dit, omdat we kwetsbare mensen in ons ziekenhuis willen beschermen. Ook willen we zorgen voor een veilige omgeving voor u als patiënt of bezoeker en voor onze medewerkers. Naast het advies om een mondkapje te dragen, is het in bepaalde gevallen verplicht of een dringend advies:

  • Heeft u griepachtige klachten en moet u naar het ziekenhuis komen? Dan is het dragen van een medisch mondneusmasker verplicht. U kunt deze krijgen bij de receptie.
  • Gaat u op bezoek bij een patiënt met corona? Dan is het dragen van een chirurgisch mondneusmasker en beschermende kleding verplicht voor uw eigen veiligheid en die van anderen.
  • Gaat u op bezoek bij een patiënt? Dan adviseren wij u dringend om een mondneusmasker te dragen vanwege het contact met deze kwetsbare mensen.

Geef elkaar de ruimte in de gang, op de polikliniek en in de lift

In de gangen en op de poliklinieken handhaven we de komende twee weken nog de 1,5 meter afstand tot elkaar om een veilige omgeving te blijven voor u als (kwetsbare) patiënt of bezoeker en voor onze medewerkers.

U komt zoveel mogelijk alleen naar uw afspraak, maar als dat nodig is mag u wel 1 begeleider meenemen.

Ook in de lift hanteren we nog een maximum van 3 personen. Zo geven we elkaar de ruimte, dat is veilig.

Twee bezoekmomenten per dag, met 1 bezoeker per keer 

We gaan vanaf 28 februari weer terug naar twee bezoekmomenten per dag, ’s middags en ’s avonds. De bezoektijden vindt u vanaf maandag op onze website. Per keer mag de patiënt 1 bezoeker ontvangen. Het mag per bezoekmoment wel een ander persoon zijn. Het dringende advies is dat u tijdens uw bezoek een mondkapje draagt vanwege de kwetsbare doelgroep. Gaat u op bezoek bij een coronapatiënt? Dan geldt een uitzondering van 1 bezoekmoment per dag en mag er maar 1 bezoeker komen.

Tenslotte vragen wij u om u aan de regels te houden, zodat we een veilige omgeving kunnen bieden aan kwetsbare patiënten, bezoekers en medewerkers. Lees de coronamaatregelen in Gelre.

Zorg goed voor uzelf en uw omgeving.