Nieuw in Gelre: bloedafname op afspraak

17 August 2020

Vanaf 31 augustus kunt u voor bloedafname uitsluitend nog op afspraak terecht in Gelre Apeldoorn en Gelre Zutphen en de prikposten in de regio. Een afspraak maken hiervoor kan al vanaf vandaag (17 augustus). Dit geldt ook voor de controle-afspraken van patiënten van de Trombosedienst.

bloedprikken in Gelre ziekenhuizen

Waarom een afspraak maken?

We hebben gemerkt dat het op bepaalde tijden en vooral vóór 10 uur in de ochtend erg druk is bij onze prikposten waardoor er lange wachtrijen ontstaan. Om betere en snellere service te kunnen verlenen en om op een verantwoorde manier volgens de RIVM-richtlijnen onze patiënten te kunnen helpen, hebben we het afspraak maken ingevoerd.

Hoe werkt het?

Kies op de homepage van gelreziekenhuizen.nl voor ‘Bloedprikken' en klik op deze pagina op de link: ‘bloedprikken op afspraak’. Kies vervolgens een locatie, datum en tijdstip en vul uw gegevens in. Met de afspraakbevestiging gaat u naar de prikpost van uw keuze.

Bent u al in het ziekenhuis voor een andere afspraak en wordt u voorafgaand of na afloop van uw afspraak gevraagd om bloed te laten prikken? Dan kan de medewerker van de afdeling waar u een afspraak heeft of had een afspraak voor u maken voor bloedafname als u dit niet zelf kunt doen. Deze afspraak is bij voorkeur aansluitend op dezelfde dag als uw afspraak. Het kan echter voorkomen dat de afspraak voor bloedafname op een andere dag plaatsvindt.

Vanwege corona gelden er specifieke regels bij de prikposten in het ziekenhuis en in de regio. Houdt u alstublieft rekening met deze regels.

Moeite met het maken van een online afspraak? Vanaf 31 augustus kunt u ook telefonisch een afspraak maken via tel: 055 – 581 12 10 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag 08.00 - 16:30 uur).

Inleveren materialen

Voor het inleveren van materialen bij het laboratorium in Gelre Apeldoorn of Gelre Zutphen of bij een prikpunt in uw buurt is het maken van een afspraak niet nodig, tenzij dat specifiek met u is afgesproken. Lees verder over waar en wanneer inleveren van materialen zoals urine.