Vaatchirurgie - spataderen | Gelre ziekenhuizen
alert
Voorkom verspreiding infectieziekten

Welkom in Gelre. Help ons verspreiding van infectieziekten zoals griep en het coronavirus te voorkomen: klik hier

alert
Afspraak in Gelre Apeldoorn of Zutphen?

Dan meldt u zich aan met uw identiteitsbewijs bij de aanmeldzuil in de centrale hal. Lees meer en bekijk de film over aanmelden: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Vaatchirurgie - spataderen

U wilt graag een behandeling van uw spataderen. Dat gebeurt door ons specialistisch spatader-team. Spataderen zijn verwijde aders. Ze zien er uit als blauwe, duidelijk zichtbare, verdikte en kronkelige aders. Meestal komen spataders voor in de benen.

Eerste consult

Na een verwijzing van uw huisarts komt u bij ons terecht voor een eerste consult. Tijdens dit eerste consult onderzoeken wij u en stellen wij samen met u een behandelplan op. Dit eerste consult wordt volledig vergoed door uw zorgverzekeraar in het geval van een verwijzing op medische indicatie. Wel kan uw eigen risico worden aangesproken, indien u dit nog niet (volledig) gebruikt heeft.

Vergoeding

Blijkt na het eerste consult dat er een medische noodzaak voor uw behandeling is, dan wordt uw spataderbehandeling geheel door uw zorgverzekeraar vergoed. Wel kan uw eigen risico worden aangesproken, indien u dit nog niet (volledig) heeft gebruikt. Het alternatief is dat een deel van uw behandeling wordt vergoed en een aanvullende behandeling niet. In dit geval kunt u er voor kiezen deze aanvullende behandeling zelf te betalen. Deze aanvullende behandeling kan gelijktijdig met de vergoede behandeling plaatsvinden, of op een later tijdstip.

Heeft u een aanvullende zorgverzekering? Informeer dan voorafgaand aan het eerste consult bij uw zorgverzekeraar in hoeverre u verzekerd bent voor behandelingen van spataderen.

De ingreep

De niet-verzekerde zorg bij spataderen bij Gelre ziekenhuizen is een flebectomie. Dit is het verwijderen van spataderen in een been door met een soort haaknaald of met behulp van een buisje met licht de ader op te halen naar buiten en daarna af te snijden. Deze flebectomie is aanvullend zijn op vergoede zorg (EVLT), en kan gelijktijdig of op een later moment plaatsvinden.

Kosten

Voorafgaand aan de behandeling krijgt u van uw behandelend arts een offerte met daarin een omschrijving van de behandeling en de bijbehorende kosten. Deze ondertekent u voordat de ingreep plaatsvindt, zodat er geen onduidelijkheden kunnen ontstaan.

In onderstaande tabel vindt u de prijs die hoort bij bovenstaande behandelingen van niet-verzekerde zorg. Dit is de prijs voor een ingreep naast de verzekerde zorgingreep.


Declaratiecode Omschrijving Verkoopprijs 2022 Verkoopprijs 2023
199883     
Verwijderen spataderen been als aanvullende behandeling (flebectomie volgens Muller/ transilluminated flebectomie) en hieraan gerelateerde zorg, op verzoek van patiënt.
€250,-
€268,48

17E729

099799050
Via de huid verwijderen van een of meerdere aders bij spataderen (flebectomie volgens Muller/ transilluminated flebectomie) en hieraan gerelateerde zorg, op verzoek van patiënt.
€590,- €635,-

Contact


Onze spreekuren

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 62

Zo bereikt u ons

Ma t/m vr 8.30 - 12.30 en 13.30 - 16.00 uur

Bel 055 - 581 81 20

Route en parkeren

Albert Schweitzerlaan 31
7334 DZ Apeldoorn


Complementary Content
${loading}
Scroll