Dhr. Boesen kon met de myPatch zijn hartritme thuis laten onderzoeken | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Dhr. Boesen kon met de myPatch zijn hartritme thuis laten onderzoeken

Bij een jaarlijkse oogcontrole rees het vermoeden dat dhr. Boessen (49) een TIA had gehad. Verschillende medische onderzoeken volgden. Ook kreeg hij een apparaatje mee naar huis, dat drie dagen lang zijn hartritme registreerde.

“Ik heb diabetes. Veel mensen met diabetes gaan in de loop van de tijd slechter zien. Daarom krijg ik elk jaar een oogcontrole bij de oogarts”, vertelt dhr. Boessen. “Bij de laatste controle bleek een kwart van mijn gezichtsveld te zijn uitgevallen. Dat is een oogprobleem dat niet past bij diabetes, maar eerder bij een TIA.” De oogarts verwees dhr. Boessen door naar de afdeling neurologie van Gelre. “Daar werd ik meteen aan de bloedverdunners gezet. Ook kreeg ik een halve dag lang allerlei onderzoeken om de oorzaak van de TIA op te sporen.”


“Behalve douchen kon ik met de myPatch alles doen wat ik normaal ook doe”


Kastje

“Na de onderzoeken werd er een sticker met een klein, vierkant, plat kastje op mijn borst geplakt. Met dat kastje kon mijn hartritme worden onderzocht. Gewoon thuis. Ik merkte nauwelijks iets van het apparaatje, ook slapen ging prima. Het enige wat niet kon, was douchen. En op de laatste dag begon het kastje een beetje te irriteren op de huid. Dat was alles. Na drie dagen kon ik zonder afspraak bij het ziekenhuis terecht om het apparaatje te laten verwijderen.”

Uitslag

Een beetje beduusd is dhr. Boessen nog wel. “Het overviel me nogal dat ik een TIA heb gehad. Misschien gebeurde het net tijdens een hypo (een sterke daling van de bloedsuikerspiegel, red.) en heb ik het daardoor niet opgemerkt. Over een paar weken krijg ik de uitslag van de onderzoeken. Ik ben benieuwd of ze de oorzaak hebben kunnen vinden.”

Complementary Content
${loading}
Scroll