Huppelend de deur uit | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Huppelend de deur uit

Al jaren kampte Annemiek Ruijgrok (80) met duizeligheidsklachten. Vooral met liggen en opstaan. “Als ik in of uit bed stapte, tolde alles om me heen. Ook bij de wekelijkse fysiotraining kon ik niet meer meedoen met de oefeningen op het gymmatje.”

Van de huisarts had ze geleerd om bij klachten haar blik op één punt te richten. Daarmee kon ze zich redelijk redden. Onlangs was ze echter zo duizelig dat ze is gevallen. “Gelukkig had ik slechts een paar gekneusde ribben. Maar voor mijn huisarts was het aanleiding me door te sturen naar het Apeldoorns Duizeligheidscentrum.”

Forse draaibewegingen

In het ziekenhuis onderging ze op één middag een hele reeks onderzoeken. “Het spannendste vond ik het evenwichtsonderzoek. Daarbij lig je op een onderzoeksbank met een speciale bril op, die je oogbewegingen registreert.” Bij dit onderzoek werd duidelijk dat losgeraakte oorsteentjes vermoedelijk de oorzaak waren van haar klachten. “De laborant heeft toen mijn hoofd vastgepakt en daarmee enkele forse draaibewegingen gemaakt om de oorsteentjes weer op hun plaats te krijgen. En warempel, de duizeligheid was weg, echt geweldig!”

Dik tevreden

Een week later had ze een afspraak met kno-arts Winters en een neuroloog. “Zij vertelden me dat de uitslagen van de andere onderzoeken in orde waren. Hun conclusie was dan ook dat mijn duizeligheid was verholpen. Ik ging huppelend de deur uit!” Mevrouw Ruijgrok is dik tevreden met de grote verbetering die de behandeling haar heeft gebracht. “Het is heerlijk om weer te kunnen gaan liggen zonder duizelig te worden. En bij de fysiotraining kan ik weer meedoen met de buikspieroefeningen, en dat is ook belangrijk”, besluit ze lachend.

Complementary Content
${loading}
Scroll