Ziekte van Quervain – Behandelingen | Gelre ziekenhuizen | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Behandeling van Ziekte van Quervain

De ziekte van Quervain is een ontsteking aan de peesschede van uw duim. Door die peesschede lopen 2 pezen waarmee u uw duim spreidt en strekt. Die beweging doet dan pijn. Meestal kunt u de ontsteking voelen door de zwelling en u voelt pijn als u erop drukt.

Zijn uw klachten nog niet zo ernstig, dan spalken we uw duim, geven u medicatie of we doen allebei. De medicatie bestaat uit een cortisonpreparaat (steroïdhormoon) en een verdovingsmiddel. Als dat allemaal niet helpt, opereren we u.

Hoe verloopt de operatie bij de ziekte van Quervain?

  • U krijgt eerst een plaatselijke op regionale verdoving (okselprik).
  • Vervolgens maken we de verdikte peesschede open. Zo komt er meer ruimte voor de pezen en kunnen ze weer vrij bewegen.
  • De operatie vindt poliklinisch of bij de dagbehandeling plaats en duurt 5 tot 6 minuten. Als alles goed is gegaan, mag u vrijwel meteen naar huis.
  • U krijgt een pleister, drukverband en een mitella. Na een week verwijderen we de 2 hechtingen.

Als u thuis bent, kunt u de mitella afdoen en de vingers bewegen. Na uiterlijk 48 uur kunt u het drukverband afdoen, uw hand wassen en een nieuwe pleister opplakken. Heeft u pijn, dan kunt u paracetamol 500mg nemen.

Na een week komt u op controle bij de orthopedisch chirurg. Uw hechtingen worden dan verwijderd. U kunt met de orthopedisch chirurg overleggen wanneer u weer kunt werken en sporten. 

Welke orthopedisch chirurgen behandelen mij?

Complementary Content
${loading}
Scroll