Sterilisatie bij de man (vasectomie) | Gelre ziekenhuizen
alert
Voorkom verspreiding infectieziekten

Welkom in Gelre. Help ons verspreiding van infectieziekten zoals griep en het coronavirus te voorkomen: klik hier

alert
Afspraak in Gelre Apeldoorn of Zutphen?

Dan meldt u zich aan met uw identiteitsbewijs bij de aanmeldzuil in de centrale hal. Lees meer en bekijk de film over aanmelden: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Sterilisatie bij de man (vasectomie)

Sterilisatie bij de man heet ook wel een vasectomie. Met een vasectomie snijden we de zaadleiders door zodat er geen zaadcellen meer in het sperma zitten. Een erectie en een zaadlozing blijven gewoon mogelijk, alleen het sperma is onvruchtbaar gemaakt.

Een vasectomie is heel eenvoudig. U krijgt een plaatselijke verdoving en bent tijdens de behandeling dus gewoon bij kennis. De chirurg maakt links en rechts sneetjes in de balzak om bij de zaadleiders te kunnen. Omdat er aan de zaadleiders getrokken wordt, voelt u ondanks de verdoving af en toe wel een zwaar gevoel in de lies of in de balzak. De chirurg haalt aan beide kanten een stukje van de zaadleider weg, de eindjes worden afgebonden en dichtgeschroeid. U krijgt hechtingen die binnen 2 weken vanzelf oplossen.

De totale ingreep duurt ongeveer 15 minuten. In principe bent u na de sterilisatie voor altijd onvruchtbaar.

Vergoeding en kosten

In veel gevallen is deze behandeling niet-verzekerde zorg en worden de kosten niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Meer informatie hierover vindt u op onze pagina over niet-verzekerde zorg.

Afspraak maken? Dat kan bij ons eenvoudig online

Een afspraak maken voor sterilisatie doet u via dit formulier.

Complementary Content
${loading}
Scroll