Web Content Viewer
ActionsKijkoperatie enkel
Als u een aandoening of blessure heeft aan uw enkel, dan kunnen we dat met een kijkoperatie verhelpen.Web Content Viewer
ActionsEen van de klachten aan de enkel is impingement, ofwel: beklemming. U kunt dan uw enkel niet meer goed bewegen. Zacht- of botweefsel drukt samen bij een beweging, wat pijn doet. Impingement kan aan de voor- en aan de achterkant van de enkel voorkomen. Een andere aandoening is een zogenoemde OD-haard, een losgelaten stukje bot en kraakbeen.
Hoe verloopt een kijkoperatie?
U krijgt een ruggenprik of een algehele narcose. Vervolgens maken we enkele kleine sneetjes (incisies) in de enkel. Door die sneetjes brengt onze orthopeed een camera en instrumenten in uw enkel. Afhankelijk van uw aandoening, halen we bijvoorbeeld geïrriteerd gewrichtskapsel of weefsel weg. Kunnen we een afwijking in uw enkel niet met een kijkoperatie verhelpen? Dan kiezen we in overleg met u voor een open operatie. Een kijkoperatie heeft de voorkeur. Na een kijkoperatie geneest u sneller dan bij een open operatie. Dat komt omdat er minder weefsel beschadigd wordt.
Na de kijkoperatie kunt u in de meeste gevallen direct uw enkel (deels) belasten. Een fysiotherapeut begeleidt u tijdens de revalidatie, die meestal 3 tot 12 weken duurt.
Web Content Viewer
ActionsPatiëntenfolders over kijkoperatie enkel
In onze patiëntenfolders leest u uitgebreide informatie.