Implantaten voor tand of kies | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Implantaten voor tand of kies

Het kan vervelend zijn om een tand of kies te missen. Als u graag een kunsttand of -kies (een kroon of brug) wilt, kan de tandarts u naar de kaakchirurg verwijzen. Die plaatst dan een implantaat in uw kaak waarin uiteindelijk een tand of kies geschroefd kan worden.

Direct naar:

Kaakchirurg plaatst een implantaat

De implantaten zijn ongeveer 4 millimeter breed en 6 tot 14 millimeter lang. Het is wel belangrijk dat er genoeg bot is om een implantaat in te kunnen boren. Daarom kan het zijn dat u eerst een afspraak moet maken voor botopbouw.

Hoe verloopt het plaatsen van tandimplantaten?

  • De kaakchirurg onderzoekt uw tandvlees en kaakbot en maakt röntgenfoto’s van uw kaak. Omdat dit soort implantaten nooit vergoed worden, krijgt u ook een kostenbegroting mee.
  • Het plaatsen van de implantaat gebeurt tijdens een tweede afspraak. U wordt plaatselijk verdoofd en de chirurg maakt een sneetje in uw tandvlees. Vervolgens boort de chirurg een gaatje in uw kaakbot en schroeft daarin het implantaat.
  • In eerste instantie is die nog afgedekt met een dopje. Uw tandvlees wordt over de implantaat gehecht en u krijgt pijnstillers mee naar huis.

Waar moet u op letten na de behandeling?

De eerste dagen na de operatie moet u een aantal keer per dag uw mond spoelen met een voorgeschreven mondspoelmiddel. Uw wang, kin of lippen kunnen opzwellen. Dit is normaal en gaat vanzelf weer over. Wees heel voorzichtig met tandenpoetsen, raak de wond niet aan met de tandenborstel. U mag niet roken en alleen makkelijk te kauwen voeding eten. Na 2 weken komt u op de eerste controle bij de kaakchirurg voor nieuwe röntgenfoto’s. Eventuele hechtingen halen we weg. Uw tweede bezoek is na 10 tot 12 weken. Tijdens dit bezoek maken we opnieuw foto’s en controleren we of de implantaten goed zijn vastgegroeid. Als dit zo is maakt de arts het tandvlees op de plek van de implantaten open om de dopjes te verwijderen. Hierop komen dan hogere opzetstukjes. Eén week na deze afspraak kunt u naar uw tandarts om een kroon te laten plaatsen. Dit regelt u verder zelf. Wel zien wij graag hoe het uiteindelijke resultaat is geworden. U kunt hiervoor langskomen op de polikliniek zonder afspraak.

De kosten voor implantaten

  • 1 implantaat: € 880,94
  • 2 implantaten: € 1.440,88
  • 3 implantaten: € 2.000,82
  • 4 implantaten: € 2.624,30
  • Sinuslift: € 635,27

Bovenstaande bedragen gelden als de implantaten in 1 zittijd geplaatst kunnen worden. Deze prijzen zijn wel exclusief de kroon of andere opbouw. De opbouw wordt in beginsel door uw eigen tandarts verzorgd. De behandeling kan in overleg natuurlijk ook onder narcose plaatsvinden.

Laat u persoonlijk informeren over de behandeling, de diverse mogelijkheden en kosten in uw situatie.

Complementary Content
${loading}
Scroll