Holvoet behandeling – Behandelingen | Gelre ziekenhuizen | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Holvoet-behandeling

Een holvoet (pes cavus) heeft een zo abnormaal hoge wreef dat de voet hol staat. Een holvoet is het tegenovergestelde van een platvoet. Er zijn twee behandelingen mogelijk om uw klachten te verlichten.

Welke behandelingen zijn er mogelijk bij een holvoet?

  • Is uw holvoet minder ernstig dan meten we u steunzolen aan. Soms is het nodig uw schoenen aan te passen. Bijvoorbeeld door de buitenkant van de schoenzool enkele millimeters te verhogen. Het kan ook dat u op maat gemaakte orthopedische schoenen nodig heeft. Doel van onze behandeling is om uw voet recht en stabiel te krijgen en drukplekken te ontlasten.
  • Is uw holvoet ernstiger en zijn aangepaste schoenen geen oplossing voor u, dan opereren we u. Er zijn veel verschillende holvoeten. Daarom is er geen standaard operatie. Samen met u maakt onze orthopeed een behandelplan. Soms volstaat een simpele ‘gewrichtsbesparende’ ingreep. Onze orthopeed zet dan uw botten in uw voet in de goede stand en verlegt pezen. Is de holvoet stug dan corrigeren we meestal de achtervoet. Daarbij maken we 3 gewrichten vast in een rechte stand en verplaatsen of verlengen we pezen. Geen enkele operatie maakt van uw holvoet weer een normale voet. Wel zetten we uw voet weer rechter en kunt u uw voet beter gebruiken.
Complementary Content
${loading}
Scroll