Web Content Viewer
ActionsElektrofysiologisch onderzoek
Heeft u een hartritmestoornis? Dan maken we meestal eerst een ECG om te kijken wat de oorzaak van de ritmestoornis is. Als dat niet voldoende informatie geeft, doen we een elektrofysiologisch onderzoek. Dit is een kleine operatie waarbij we slangetjes met elektrodes in uw hart brengen. Zo kunnen we de elektrische activiteit van uw hartspier onderzoeken.
Web Content Viewer
ActionsHoe verloopt het elektrofysiologisch onderzoek?
- U gaat op een behandeltafel liggen en uw lies wordt vrijgemaakt en ontsmet. Daarna maken we een klein sneetje in uw lies.
- Via een ader gaan we met dunne slangetjes naar uw hart. Deze slangetjes heten katheters. Op de punt van elk katheter zit een elektrode. Elke elektrode gaat naar een andere plek in uw hart.
- U krijgt ook elektroden op uw huid geplakt. Als alle elektroden op de juiste plek zitten, kunnen we de activiteit van uw hart meten. Ook kunnen we een klein stroomstootje geven.
- Het onderzoek kan lang duren, vooral wanneer we het effect van medicijnen onderzoeken.
- Na afloop halen we de katheters weer weg.
- Er is bij dit onderzoek een klein risico op complicaties. Er kan bijvoorbeeld een bloedvat beschadigd raken. Of uw hart reageert heftig op de stroomstootjes. De kans hierop is gelukkig klein. Bovendien hebben we alle voorzieningen om u te behandelen.
De uitslag
De cardioloog beoordeelt de uitkomst en bespreekt de diagnose met u. Als het nodig is, maakt u samen een behandelplan.