Echo bovenbuik | Gelre ziekenhuizen
alert
Voorkom verspreiding infectieziekten

Welkom in Gelre. Help ons verspreiding van infectieziekten zoals griep en het coronavirus te voorkomen: klik hier

alert
Afspraak in Gelre Apeldoorn of Zutphen?

Dan meldt u zich aan met uw identiteitsbewijs bij de aanmeldzuil in de centrale hal. Lees meer en bekijk de film over aanmelden: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Echo bovenbuik

Met echografie (kortweg ‘echo’ genoemd) brengen wij organen en weefsels in uw lichaam in beeld. Deze techniek werkt met geluidsgolven. Door een echo te maken, ziet uw arts de grootte, de structuur en eventuele afwijkingen van organen en weefsels. In uw geval wil de arts nagaan of er in het bovenste gedeelte van uw buik iets te zien is dat uw klachten verklaart. Of uitsluiten dat uw klachten in de bovenbuik ontstaan.

Hoe verloopt een echo van de bovenbuik?

U ligt met ontblote buik op een onderzoekstafel. We smeren gel op uw buik. Hierdoor maakt het echo-apparaat goed contact met uw huid. We bewegen het echo-apparaat over uw huid. Met de geluidsgolven die weerkaatsen tegen uw organen en weefsels, bouwt de computer een beeld op. Het onderzoek duurt ongeveer 30 minuten. 

De uitslag

Na ongeveer 5 werkdagen is de uitslag van het onderzoek bekend. Voor informatie over de uitslag kunt u terecht bij uw behandelend arts.

Complementary Content
${loading}
Scroll