Biometrie van het oog | Gelre ziekenhuizen
alert
Corona

Ons laatste corona-nieuws en de meest gestelde vragen en antwoorden: klik hier

alert
Afspraak in Gelre Apeldoorn of Zutphen?

Dan meldt u zich aan met uw identiteitsbewijs bij de aanmeldzuil in de centrale hal. Lees meer en bekijk de film over aanmelden: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Biometrie van het oog

Bij een biometrie van het oog meet uw oogarts wat de optische eigenschappen van de ogen zijn. Zoals de kromming van uw hoornvlies, de diepte van de voorste oogkamer en de sterkte en lengte van uw oog. Dit onderzoek doen we vaak bij mensen die staar hebben voordat ze een staaroperatie krijgen. 

Hoe verloopt de biometrie van het oog? 

Uw arts bepaalt de optische eigenschappen van uw oog met infrarood licht. Hierbij hoeft u alleen maar in een lampje te kijken. Daarbij hoeft uw oog niet gedruppeld te worden. Het onderzoek duurt ongeveer 10 minuten. Lukt het niet om op deze manier uw oog te onderzoeken, dan gebruikt uw oogarts geluidsgolven. Voor dat onderzoek zit u rechtop. Uw ogen worden gedruppeld, zodat u niets voelt aan uw oog. Vervolgens tikt de arts met een kleine platte pen tegen uw hoornvlies. Dit onderzoek duurt ongeveer 10 minuten en doet geen pijn.

De uitslag

Met de biometrie kan de oogarts bepalen wat de sterkte van de lens moet zijn die we tijdens de staaroperatie in uw oog plaatsen.

Complementary Content
${loading}
Scroll