Behandeling voor hallux valgus | Gelre Ziekenhuizen | Gelre ziekenhuizen
alert
Voorkom verspreiding infectieziekten

Welkom in Gelre. Help ons verspreiding van infectieziekten zoals griep en het coronavirus te voorkomen: klik hier

alert
Afspraak in Gelre Apeldoorn of Zutphen?

Dan meldt u zich aan met uw identiteitsbewijs bij de aanmeldzuil in de centrale hal. Lees meer en bekijk de film over aanmelden: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Behandeling voor hallux valgus

De arts heeft bij u geconstateerd dat er sprake is van hallux valgus: uw grote teen wijst naar buiten en het eerste middenvoetsbeentje naar binnen. Hierdoor kunt u pijn hebben aan de knobbel aan de binnenkant van uw voet, of op de plaats waar de grote teen tegen de tweede teen drukt. U kunt ook pijn krijgen in uw hele voorvoet.

Wanneer behandelen we hallux valgus?

Als u geen last heeft van uw scheefstaande teen, dan is het niet nodig om deze te behandelen. Een preventieve operatie is niet nodig. Het is beter om pas te opereren als u klachten heeft. Heeft u wel klachten? Dan kunt u bij Gelre Ziekenhuizen terecht voor aangepaste schoenen of een operatie.

Hoe behandelen we hallux valgus?

Heeft u last van uw scheefstaande teen? Dan proberen we de klachten eerst te verhelpen door uw schoenen aan te passen. We maken de schoen op de plaats van de knobbel bijvoorbeeld iets breder. Ook adviseren we u om schoenen te dragen waarin uw tenen voldoende bewegingsruimte hebben. Soms kan een steunzool helpen. Blijven uw klachten of worden ze erger? Dan kunnen we opereren. Er zijn verschillende operaties waarmee een scheefstaande teen rechtgezet kan worden.

De operatie

Tijdens de operatie zaagt de chirurg het bot in uw voet net onder de knobbel door. Hierdoor kan onze arts het kopje met de knobbel verschuiven en uw teen rechtzetten. Staat uw teen goed? Dan zet de chirurg deze met een schroef vast. De rest van de knobbel verwijdert de arts. De eerste tijd na de operatie zal uw teen pijnlijk zijn. U krijgt een speciale schoen waar u de eerste zes weken op moet lopen.
Complementary Content
${loading}
Scroll