Achillespeesontsteking-behandeling – Behandelingen | Gelre Ziekenhuizen | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Achillespeesklachten

De achillespees zit aan de achterkant van uw kuit. De pees verbindt de oppervlakkige kuitspier en de diepe kuitspier met uw hielbot. Als uw pees ontstoken is, doet dat pijn. Eerst alleen wanneer u zich flink inspant, later ook wanneer u gewoon loopt. En nog weer later ook wanneer u uw voet stilhoudt. 
Achillespeesklachten kunnen onstaan door een eerder ongeluk (bijvoorbeeld verstappen), verkeerd schoeisel, wandelen op een zachte ondergrond, te snelle trainingsopbouw of te zwakke kuitspieren.


Hoe behandelen we een ontstoken achillespees?

Het eerste advies is om een trainingsprogramma te volgen. U krijgt dan speciale rekoefeningen van de fysiotherapeut. Afvallen helpt ook om te zorgen dat uw achillespees minder zwaar belast wordt. 95 procent van de patiënten geneest dankzij een trainingsprogramma.

Heeft u na 6 maanden nog klachten? Dan kan een operatie de oplossing zijn. Dit gebeurt via een dagopname. 

  • Tijdens de operatie maken we een kleine snee aan de binnenkant van uw enkel. Via dit sneetje maken we uw achillespees schoon: we halen verkalkingen of cystes weg. 
  • Ook maken we een deel van de spier los die ervoor zorgt dat u uw grote teen kunt buigen. Dit is de FHL-spier. Een deel van deze spier maken we vast aan de schoongemaakte achillespees. 
  • Na de ingreep krijgt u 2 weken gips om uw voet en mag u uw voet niet belasten. Daarna krijgt u een periode loopgips. Hoe lang dat is, bepaalt u samen met uw arts. Daarna krijgt u fysiotherapie. 
Complementary Content
${loading}
Scroll