Wond-expertisecentrum | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Wond-expertisecentrum

Een wond kan een grote impact hebben op uw dagelijks functioneren. Daarom is het belangrijk dat bij elke wond zo snel mogelijk de meest effectieve behandeling wordt ingezet. Zo voorkomen we complicaties en heeft u geen onnodige pijn en beperkingen in het dagelijks leven.

Complexe wondzorg

Een wond is een beschadiging van de huid, die meestal vanzelf geneest. Soms gebeurt dat niet, omdat het normale genezingsproces is verstoord. Dat noemen we een complexe wond. Dit zijn wonden die maar niet willen genezen, vaak langdurig bestaan en gepaard kunnen gaan met veel pijn en ongemak. Daarbij is specialistische zorg en behandeling nodig. Hiervoor kunt u terecht bij het team van het WondExpertiseCentrum.

Dagopname

Bent u bedlegerig of anderszins beperkt mobiel, bijvoorbeeld omdat u woont in een verpleeg- of verzorgingshuis, dan bestaat de mogelijkheid van een dagopname.

De wond wordt door de chirurg geanalyseerd en op dezelfde dag vindt aanvullend bloedonderzoek en/of onderzoek plaats op de afdelingen Radiologie en/of Biometrie. Zo nodig kan tijdens uw dagbehandeling ook een andere specialist onderzoek bij u doen, bijvoorbeeld een geriater, internist, plastisch chirurg, revalidatiearts of diëtist.

Tijdens uw dagbehandeling wordt u begeleid door een gespecialiseerd wondverpleegkundige. Aan het eind van de dag volgt dan een conclusie met een advies voor verdere zorg.

Wondzorg bij u thuis

Gelre ziekenhuizen en thuiszorgorganisatie Vérian werken op het gebied van wondzorg nauw met elkaar samen. Door die samenwerking kan de verpleegkundige wondzorg ook bij u thuis worden uitgevoerd. Dat gebeurt door een team van wondverpleegkundigen van Gelre onder de naam VeGe (Vérian-Gelre).

Verzorging thuis is voor u als patiënt wel zo prettig. Het betekent dat u niet zo vaak naar het ziekenhuis hoeft te komen, terwijl de kwaliteit van de wondzorg toch is gewaarborgd.

Afspraak

U komt op afspraak bij ons WondExpertiseCentrum na een verwijzing van uw arts. Meestal is dit de huisarts of uw specialist. De arts verwijst u dan - natuurlijk in overleg met u – naar ons WondExpertiseCentrum. Het is verstandig u goed voor te bereiden op uw afspraak.

Contact met Wond-expertisecentrum?

door

Onze spreekuren

Ma t/m vr. 8.30 - 16.30 uur
signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 159
call

Zo bereikt u ons

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur

Bel 055 - 581 81 20
parking

Route en parkeren

Albert Schweitzerlaan 31
7334 DZ Apeldoorn

door

Onze spreekuren

8.00 - 16.30 uur
signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 60
call

Zo bereikt u ons

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur

Bel 0575 - 59 28 18
parking

Route en parkeren

Den Elterweg 77
7207 AE Zutphen

Complementary Content
${loading}
Scroll