Transitie-spreekuur MDL | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Transitie-spreekuur MDL

Ben je 16 jaar en heb je een chronische ziekte aan je maag, darm en/of lever? Dan kun je terecht op ons Transitie-spreekuur MDL. Je leert je eigen zaken te regelen rondom je ziekte voor zover je dat kan.

Je eigen zorg regelen

Om straks zoveel mogelijk op eigen benen te staan, moet je steeds meer je eigen zorg kunnen regelen. Maar hoe doe je dat? Met deze vraag gaan we actief aan de slag in het transitiespreekuur. Stap voor stap ga je leren steeds meer de touwtjes in handen te krijgen. Je leert wat je ziekte inhoudt en welke medicijnen je inneemt en waarom. Ook leer je meer over de hulpmiddelen die je kunt gebruiken.

Je hoeft deze transitie oftewel overgang niet alleen te doen. De kinderarts MDL, de verpleegkundig specialist MDL, eventueel andere betrokken hulpverleners en je ouders helpen jou hierbij. Zo ga je langzaam de overstap maken naar steeds meer zelf de zorg regelen die je nog hebt. En van de begeleiding van de kinderarts naar een MDL-arts voor volwassenen.

Gesprekken met kinderarts en verpleegkundig specialist MDL

Tijdens het transitiespreekuur heb je een gesprek met de kinderarts en vervolgens ook met de verpleegkundig specialist MDL. De kinderarts houdt vooral in de gaten hoe het nu met jou en je ziekte gaat. De verpleegkundig specialist MDL zal samen met jou doelen opstellen voor het komende jaar.

Contact met Transitie-spreekuur?

door

Onze spreekuren

Ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur
signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 21
call

Zo bereikt u ons

Ma t/m vr 8.30 - 12.30 en 13.30 - 16.00 uur

Bel 055 - 581 18 08
parking

Route en parkeren

Albert Schweitzerlaan 31
7334 DZ Apeldoorn

Complementary Content
${loading}
Scroll