Moeder-baby-unit | Gelre ziekenhuizen
alert
Openingstijden en bezoektijden Hemelvaart en Pinksteren 2024

Voor meer informatie over openingstijden en bezoektijden tijdens Hemelvaart en Pinksteren: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Verpleegafdeling Moeder-baby-unit (MBU)

Soms heeft een vrouw in verwachting of moeder een psychiatrische aandoening. Een behandeling met afspraken op de polikliniek is dan niet altijd voldoende. Speciaal voor deze moeders hebben wij onze Verpleegafdeling Moeder-baby-unit (MBU) ingericht. Hier kan de moeder samen met haar baby worden opgenomen. De moeder kan hier haar behandeling krijgen én bij haar kindje blijven. Zo stimuleren we de hechting tussen moeder en baby zo goed mogelijk. Dit is belangrijk voor de emotionele, verstandelijke en psychologische ontwikkeling van het kindje.

Moeder verzorgt haar baby samen met de verpleegkundige

Trots op onze unit

“In Nederland zijn er maar 4 ziekenhuizen met een Moeder-baby-unit. Daarom komen moeders uit het hele land naar ons toe. We zijn er trots op dat we moeders met hun kindje deze veilige plek kunnen aanbieden.”

 Psychiater Geerdinck-Spronk

Voor welke mama´s is de Moeder-baby-unit?

Mama’s die op onze Verpleegafdeling MBU verblijven, hebben een psychiatrische ziekte of stoornis. Soms was deze stoornis er al voor de bevalling en soms ontstaat hij juist door de bevalling. Bij zo’n stoornis kun je denken aan:

  • depressieve stoornis: ongewone neerslachtigheid, angst en schuldgevoelens spelen een overheersende rol
  • psychotische stoornis: verwardheid, gestoorde realiteitsbeleving, angst en motorische onrust zijn de voornaamste kenmerken
  • psychiatrische aandoeningen: angststoornissen, dwangstoornissen of ernstige persoonlijkheidsstoornissen

Moeders kunnen bij ons verblijven vanaf de geboorte van hun kindje tot de kruipleeftijd (ongeveer 7 maanden).

Bekijk hier ons filmpje met uitleg over de Moeder-baby-unit:Het vertrouwen dat de verpleegkundigen mij gaven heeft me heel erg geholpen

Een moeder vertelt over haar ervaringen op de Moeder-baby-unit:

“Ik vind het fijn dat de hechting met mijn dochter weer helemaal is teruggekomen. Nu kan ik weer zelf voor mijn kindje zorgen. Het vertrouwen dat de verpleegkundigen mij gaven heeft me daarbij heel erg geholpen. Zij waren altijd op de achtergrond aanwezig om me te begeleiden bij mijn angstklachten en namen alle tijd voor gesprekken, om mee te kijken, me te stimuleren en me op mijn gemak te stellen.”

Contact met onze Moeder-baby-unit?

  • Ons telefoonnummer: 055 - 581 82 35
  • Uw looproute in ons ziekenhuis: 184


Complementary Content
${loading}
Scroll