Menopauze polikliniek | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

De Menopauze-polikliniek

Op de menopauze polikliniek richten we ons op problemen rond de overgang. We kijken welke van uw klachten bij de overgang kunnen horen. We bespreken uw leefstijl. Zo nodig verrichten we lichamelijk onderzoek. U krijgt adviezen die zijn afgestemd op uw persoonlijke situatie die helpen bij het omgaan met overgangsklachten. Soms stellen we een behandeling voor. De menopauze polikliniek is er op beide locaties van Gelre; Apeldoorn en Zutphen. De intake wordt verricht door een overgangsconsulente. Dit gesprek kan eventueel online plaatsvinden. Daarna krijgt u een vervolgafspraak bij de gynaecoloog, het dichtst bij uw woonplaats. Afhankelijk van de ingestelde behandeling worden dan vervolgafspraken gepland.

Vrouw met ventilator in haar hand die last heeft van opvliegers

Wat is de overgang?

De overgang is het einde van de vruchtbare periode van een vrouw. De eierstokken stoppen dan met het aanmaken van het hormoon oestrogeen. Hierdoor verandert er veel in het vrouwelijk lichaam. Dit kan klachten veroorzaken, zoals onregelmatig bloedverlies, opvliegers, slecht slapen, spier- en gewrichtspijn, stemmingswisselingen en hoofdpijn. De overgang kan in totaal wel 10 jaar duren.

De Menopauze-polikliniek

In de Menopauze polikliniek richten we ons op problemen rond de overgang. We kijken welke van uw klachten bij de overgang kunnen horen. Ook doen we lichamelijk onderzoek en kijken we naar uw leefstijl. U krijgt adviezen die zijn afgestemd op uw persoonlijke situatie en die helpen bij het omgaan met overgangsklachten. Soms stellen we een behandeling voor.

Patiëntverhaal

In het RTV Apeldoorn programma 'De vrouwen van Hetty' vertelt Gelre-gynaecoloog Maaike Traas over wat de overgang is. Ze geeft aan welke klachten iemand kan hebben en wat u er zelf aan kan doen. Bekijk de uitzending hier.

Contact met Menopauze-polikliniek?

door

Onze spreekuren

Di 8.30 - 12.00 uur (elke eerste dinsdag van de maand)
signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 33
call

Zo bereikt u ons

Ma t/m vr 8.30 - 12.30 en 13.30 - 16.00 uur

Bel 055 - 581 19 20
parking

Route en parkeren

Albert Schweitzerlaan 31
7334 DZ Apeldoorn

door

Onze spreekuren

Woe 12.30 - 16.30 uur (om de week)
signpost

Uw looproute in ons ziekenhuis

Volg looproute 23
call

Zo bereikt u ons

Ma t/m vr 8.30 - 12.30 en 13.30 - 16.00 uur

Bel 0575 - 59 28 00
parking

Route en parkeren

Den Elterweg 77
7207 AE Zutphen

Complementary Content
${loading}
Scroll