Huidtherapie | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Huidtherapie

Als u last heeft van ernstige acné, littekens, overbeharing of andere klachten van uw huid, kunt u terecht bij onze huidtherapeut. Zij gebruikt verschillende methoden om uw klachten te behandelen. Naast klassieke behandelingen als (chemische) peelings, elektrische epilatie of massage, gebruikt ze ook laserbehandeling.

Op de polikliniek dermatologie kunt u terecht voor een behandeling bij huidtherapeute,  Maartje Nagel.

Maartje Nagel heeft een  4-jarige specialistische HBO opleiding Huidtherapie gevolgd aan de Hogeschool Utrecht. De titel 'huidtherapeut' is een beschermde titel, vastgelegd in wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (wet BIG, artikel 34).

Welke behandelingen geeft een huidtherapeut?

 • Acne: verwijderen van comedonen/papels/pustels, chemische peeling en  microdermabrasie
 • Littekens: camouflagetherapie, littekenmassage, siliconen pleisters, lymftaping, chemische peeling en microdermabrasie
 • Oedeem: manuele lymfdrainage, lymftaping en huidverzorging
 • Overbeharing: elektrische epilatie
 • Pigmentatie:  camouflagetherapie, chemische peeling

De behandeling van acne bij de huidtherapeut?

De mate van behandeling bij acne hangt af van de ernst. De behandelingen kunnen wekelijks, maandelijks of incidenteel worden uitgevoerd.

Een uitgebreide acnebehandeling bestaat bij mij uit de volgende fasen:

 • Het reinigen van de huid door het gebruik van een wasgel van Louis Widmer. Er ontstaat een “schone” huid en eventuele make-up verdwijnt;
 • Het aanprikken met een subcutaan naaldje van de pustels en comedonen en vervolgens ze uit te drukken en te verwijderen;
 • Het diepte reinigen van de huid d.m.v. een peeling of microdermabrasie toe te passen. Door deze manier van reinigen verbetert o.a. de structuur van de huid, de vlekken van de huid verminderen en de conditie van de huid verbeterd.
  • Bij een peeling worden fruitzuren gebruikt. Deze hebben de eigenschap het regenereren van de corium en epidermis, waardoor de huid er frisser uit gaat zien. Op deze manier wordt de huid vlakker en de littekens vervagen. Tevens kan deze behandeling uitgevoerd worden op een actievere acne. In mijn praktijk merk ik met peelings van het merk Lira.
  • Microdermabrasie is een mechanische dieptepeeling, welke ervoor zorgt dat dode huidcellen laagje voor laagje worden verwijderd. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van een gecontroleerde stroom van microkristallen (AluminumOxyde) in een gesloten systeem. De behandeling is niet pijnlijk en het voelt aan als een zandstraal op de huid. Er zijn meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken.
   Door de microdermabrasie behandeling verbetert de bloedcirculatie en wordt de aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd. De productie van collageen en elastine neemt toe. Hierdoor wordt de huid gladder, fijner van structuur en de huidskleur egaliseert. De huidconditie verbetert aanzienlijk. De behandeling is geschikt voor vrijwel alle huidtypen en alle leeftijden.

Verwijzing

Om voor vergoeding in aanmerking te komen is er vaak wel een verwijzing van huisarts of specialist nodig, maar u kunt ook zelf een afspraak maken voor dit spreekuur.

De afspraken bij Maartje Nagel worden gepland via de polikliniek dermatologie.

De verzekering

De vergoedingen voor behandelingen door een huidtherapeut verschillen sterk. Ze zijn afhankelijk van de soort behandeling en verzekering. Zorgverzekeraars vergoeden huidtherapeutische behandelingen vanuit de aanvullende verzekering.

Huidtherapeute Maartje Nagel is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en staat ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici. Tevens heeft contracten met zorgverzekeraars.

Intakegesprek

Het intakegesprek  met  huidtherapeute Maartje Nagel kost; € 20,-. Deze kosten worden in mindering gebracht bij de eerste behandeling. De zorgverzekeraar vergoedt deze kosten niet.

Contact met Huidtherapie?

Als u meer wilt weten of een afspraak wilt maken met de huidtherapeut, kunt u contact opnemen met de polikliniek dermatologie
Complementary Content
${loading}
Scroll