Wie zorgen voor jou in ons ziekenhuis? | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Wie zorgen voor jou in ons ziekenhuis?


De volgende mensen kun je tegen komen op onze Kinderafdeling.

De dokter, ook wel arts genoemd

Onze dokter, een mevrouw of een meneer, onderzoekt je en bedenkt wat de beste manier is om je weer beter te maken. Dat kan door medicijnen, een operatie of door te zeggen wat je wel en niet mag eten. In het ziekenhuis werken dokters die heel veel verstand hebben van een bepaald deel van je lichaam. Bijvoorbeeld van je botten, van je ogen, of van je hart. Deze dokters worden ook wel artsen of specialisten genoemd.

Een zuster of broeder, ook wel verpleegkundige genoemd

De verpleegkundige zorgt voor jou, als je in het ziekenhuis ligt. Hij of zij brengt je bijvoorbeeld medicijnen, helpt je bij het wassen en aankleden, doet je verband om, beantwoordt je vragen, enzovoort.

Pedagogisch medewerker, ook wel speeljuf genoemd

De pedagogisch medewerker legt uit hoe een onderzoek of operatie gaat. Ook zorgt zij ervoor dat je je kunt vermaken in het ziekenhuis, door bijvoorbeeld spelen, knutselen, tv kijken, internetten. Ook kun je met hen praten als je ergens mee zit.

Voedingsassistente

Zij zorgt voor jouw eten en drinken.

Er werken nog veel meer andere mensen in het ziekenhuis. Te veel om te noemen. Als je iemand tegenkomt, mag je altijd vragen wat iemand doet in het ziekenhuis.

Complementary Content
${loading}
Scroll