GGD Reizigerszorg | Gelre ziekenhuizen
alert
Voorkom verspreiding infectieziekten

Welkom in Gelre. Help ons verspreiding van infectieziekten zoals griep en het coronavirus te voorkomen: klik hier

alert
Openingstijden en bezoektijden Pinksteren 2023

Voor meer informatie over de openingstijden en bezoektijden: klik hier

Zorg beter voor elkaar

GGD Reizigerszorg

Het is belangrijk om vóór u reist naar (sub)tropische of minder ontwikkelde landen de juiste maatregelen te treffen. GGD Gelre-IJssel helpt reizigers bij een goede voorbereiding van de buitenlandse vakantie of reis.

Direct naar:

Een goede voorbereiding is het halve werk

In veel (sub)tropische of minder ontwikkelde landen zijn vaak minder voorzieningen met betrekking tot schoon drinkwater, riolering, vuilophaaldiensten, keuringsdiensten enz. U kunt in deze landen dus makkelijk een infectieziekte oplopen.
Het is belangrijk hiervoor de juiste maatregelen te treffen, te beginnen bij een bezoek aan de GGD. GGD Gelre-IJssel helpt reizigers bij een goede voorbereiding van de buitenlandse vakantie of reis.

Over de GGD

De Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst (GGD) Noord- en Oost-Gelderland is de gezondheidsdienst van 22 gemeenten. GGD Noord- en Oost-Gelderland beschermt en bewaakt de gezondheid van de inwoners van de gemeenten in zijn regio.

Van elk gebied weet de GGD precies wat er de risico's zijn en welke voorzorgsmaatregelen genomen moeten worden. U krijgt bij een bezoek aan de GGD onder andere informatie over algemene hygiënische maatregelen, voeding en wat te doen bij diarree. Daarnaast worden de aanbevolen en/of verplichte vaccinaties besproken en zo mogelijk direct verstrekt. Landelijk opgestelde protocollen dienen hierbij als leidraad.

Contact

Op de website van de GGD vindt u de contactgegevens van team de GGD Reizigerszorg.

Spreekuren

De spreekuren Reizigersadvisering- en vaccinatie en Seksuele Gezondheid vinden plaats in Warnsveld. Het adres is Rijksstraat weg 65. Ook kunt u voor spreekuren in Gelre Apeldoorn terecht, route 196.

Afspraak

U kunt telefonisch een afspraak maken of via de website van de GGD.
Telefonisch is de GGD bereikbaar via (0900) 82 22 467 op werkdagen tussen 8.45 – 17.00 uur.

Complementary Content
${loading}
Scroll