Diabetes type 2 - Aandoeningen | Gelre Ziekenhuizen | Gelre ziekenhuizen
alert
Voorkom verspreiding infectieziekten

Welkom in Gelre. Help ons verspreiding van infectieziekten zoals griep en het coronavirus te voorkomen: klik hier

alert
Afspraak in Gelre Apeldoorn of Zutphen?

Dan meldt u zich aan met uw identiteitsbewijs bij de aanmeldzuil in de centrale hal. Lees meer en bekijk de film over aanmelden: klik hier

Zorg beter voor elkaar

Diabetes type 2

Bij diabetes type 2 kan uw lichaam het suikergehalte in uw bloed niet meer goed regelen. Het hormoon insuline regelt deze suikerwaarden. Maar bij diabetes type 2 maakt u te weinig insuline aan, of reageert uw lichaam er niet meer op. Daardoor haalt uw lichaam niet genoeg suiker uit het bloed en blijft uw bloedsuikerspiegel te hoog. Ook zijn cholesterol en bloeddruk vaak hoog. Lange tijd te hoge bloedsuikers veroorzaakt schade aan uw hart, ogen, nieren en voeten.

Hoe ontstaat diabetes type 2?

Wie gezond leeft, heeft minder kans om diabetes type 2 te krijgen. We kennen nog niet alle oorzaken voor de aandoening. Wel is duidelijk dat mensen eerder diabetes type 2 krijgen als:

  • De aandoening vaker voorkomt in uw familie
  • U overgewicht heeft
  • U te weinig beweegt
  • U ouder wordt

Ik heb diabetes type 2, wat nu?

De eerste stap is gezond leven: goed eten, veel bewegen en afvallen als dat nodig is. Gaat uw bloedsuiker hierdoor niet omlaag? Dan kunt u medicijnen krijgen. De behandeling van diabetes type 2 bij kinderen gebeurt in onze regio bij Diabeter.

Patiëntenfolders

De patiëntenfolders over diabetes (type 1 en 2) vindt u op de webpagina Diabetes Mellitus.


Complementary Content
${loading}
Scroll