Verpleegkundig Stafbestuur | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Verpleegkundig Stafbestuur

Sinds februari 2024 heeft Gelre ziekenhuizen officieel een Verpleegkundig Stafbestuur (VSB). Eerder was dit een Verpleegkundige Adviesraad.

Het Verpleegkundig Stafbestuur vertegenwoordigt de 1100 verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en specialistische verpleegkundigen in Gelre ziekenhuizen. Zij adviseren gevraagd en ongevraagd de Raad van Bestuur om de kwaliteit van de (verpleegkundige) zorg in Gelre te waarborgen en te verbeteren. Hiervoor nemen zij deel in het Bestuurlijk Beraad (met Raad van Bestuur en Medische Staf) en zijn zichtbaar bij officiële aangelegenheden zoals strategiedagen en het leiderschapsprogramma.

Het VSB geeft advies over o.a. de volgende vraagstukken:

  • Het professionaliseren van de verpleegkundige beroepsgroep
  • Het Elektronisch Patiënten Dossier
  • Patiëntveiligheid,
  • Draagkracht werkvloer / organisatie

Verpleegkundige Vakgroep

De VSB bestaat uit een vertegenwoordiging van verpleegkundigen in Gelre en bestaat uit een algemeen en een dagelijks bestuur (10 collega’s). Zij vergaderen een keer per week. Daarnaast bestaat er een Verpleegkundige Vakgroep (VVG). Zij houden zich met dagelijkse operationele vraagstukken bezig. Hierin zitten verpleegkundigen die specialist zijn op bepaalde onderwerpen zoals onderwijs en wetenschap, patiëntveiligheid, logistiek, en ICT.

De overgang naar een VSB is een mooie verandering, die voor de verpleegkundigen in Gelre zorgt voor een goede positionering van deze belangrijke doelgroep. Het signaal wat hiermee gegeven wordt is dat de verpleegkundigen in positie zijn in Gelre!

Lees ook dit nieuwsbericht.


So VAR, so good!

VSB daar gaan we verder mee!

Complementary Content
${loading}
Scroll