Medische opleidingen | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Medische opleidingen

Wij werken samen met meerdere UMC’s en andere partnerziekenhuizen om kwalitatief goede medische opleidingen te verzorgen. Het gaat hierbij zowel om de initiële geneeskunde opleiding als de medische vervolgopleidingen. Het merendeel van de medische vervolgopleidingen binnen Gelre ziekenhuizen valt onder Onderwijs- en Opleidingsregio’s (OOR) Utrecht. Dat betekent dat het UMC Utrecht een belangrijke opleidingspartner van ons is. Bekijk hier een filmpje over OOR Utrecht.

SUMMA coschappen

Gelre ziekenhuizen is het Teaching Hospital van de SUMMA Opleiding (Selective Utrecht Medical Masters). Tijdens deze vierjarige master worden studenten met een universitaire biomedische of lifescience bachelor opgeleid tot arts én klinisch onderzoeker.

Het onderwijs binnen SUMMA biedt naast de medische theorie en praktijk ook een stevige wetenschappelijke component. In het 3e jaar van de (SUMMA) studie worden in Gelre ziekenhuizen de co-schappen gevolgd. Gemiddeld zijn er 40 SUMMA-co-assistenten aanwezig.

Reguliere coschappen

Gelre ziekenhuizen biedt de volgende coschappen binnen de reguliere geneeskundeopleiding:

  • LINK ROOD (Gynaecologie en Kindergeneeskunde Zutphen)
  • LINK PAARS (Interne geneeskunde, chirurgie, anesthesiologie en IC Zutphen)
  • LINK BLAUW (Neurologie Apeldoorn)
  • KNO (Zutphen)
  • Radiologie (Apeldoorn)
  • SEH (Zutphen)
  • Geriatrie

In overleg met het Leerhuis zijn andere co-schappen te bespreken. Met vragen over plaatsing kun je contact opnemen via leerhuis@gelre.nl of tel. 055  581 80 12.

Vervolgopleidingen

Gelre ziekenhuizen heeft zo’n 125 AIOS (Arts In Opleiding tot Specialist) binnen 19 medische vervolgopleidingen Dit zijn artsen in opleiding tot medisch specialist, huisarts en tropenarts. De Centrale Opleidingscommissie bewaakt samen met het Leerhuis het opleidingsklimaat en de kwaliteit van de medische opleidingen. En ze neemt initiatieven om het opleidingsklimaat te versterken.

Heb je vragen over de medische vervolgopleidingen? Neem dan contact op het met Leerhuis via leerhuis@gelre.nl of tel. 055 581 80 12.

Complementary Content
${loading}
Scroll