Weren, kleren, smeren: bescherm uw huid tegen de zon!

12 June 2023

Bij de ingangen van Gelre Apeldoorn en Gelre Zutphen staan de komende maanden doseerpalen met zonnebrandcrème. Gaat u de zon in? Dan kunt u zich, net als andere patiënten, bezoekers en medewerker, deze zomermaanden gratis insmeren met zonnebrandcrème factor 30. Hiermee beschermt u uw huid tegen de zon. Zo willen we de invloed van de zon op uw huid en het ontstaan van huidkanker verkleinen. Naast het smeren van zonnebrandcrème, is het ook van belang dat u de zon op het heetst van de dag (tussen 12.00 en 15.00 uur) zoveel mogelijk vermijdt. En dat u uw huid bedekt voor de zon door voldoende kleren te dragen.

Artsen die zich bij de paal insmeren met zonnebrandcreme

Maakt u zich zorgen over plekjes op uw huid?

Ga dan naar uw huisarts. Hij of zij kan uw plekjes bekijken en verwijst u indien nodig door naar onze poli dermatologie voor verder onderzoek.

Persoonlijke aandacht en passende (huidkanker)zorg

Heeft u huidkanker? Dan zorgen wij met persoonlijke aandacht, warmte en professionele betrokkenheid voor de juiste en meest passende zorg. Dit wordt afgestemd op uw huid en uw behoeften. Wij kijken vanuit meerdere disciplines, zoals dermatologie, (oncologische) chirurgie, pathologie, plastische chirurgie, KNO-aangezichtschirurgie, oncologie en radiotherapie naar u en uw huid. Hierin werken alle medewerkers onderling goed en laagdrempelig met elkaar samen, zodat u het best mogelijke behandeladvies krijgt. Bovendien werken we nauw samen met het melanoomcentrum van Isala in Zwolle.

Om onze patiënten de best mogelijke zorg te geven, doen wij ook mee aan wetenschappelijk onderzoek.