Tijdelijk geen bevallingen mogelijk in Gelre Zutphen

16 September 2021

Met ingang van aanstaande vrijdag kunnen vrouwen tijdelijk niet bevallen bij Gelre in Zutphen. Gelre heeft hiertoe moeten besluiten vanwege een tekort aan verpleegkundigen. Daardoor krijgt de afdeling het dienstrooster niet rond en kan de kwaliteit van zorg onvoldoende worden gegarandeerd.

Vrouwen uit de regio Zutphen die in het ziekenhuis moeten bevallen, bieden wij de mogelijkheid om op onze locatie in Apeldoorn te bevallen. Daarnaast kunnen zij terecht bij ziekenhuizen in de omgeving (Arnhem, Deventer, Doetinchem en Winterswijk).

De polikliniek Gynaecologie & Verloskunde Zutphen blijft open zoals gebruikelijk. Daarnaast kunnen zwangeren 24 uur per dag, 7 dagen in de week in Gelre Zutphen terecht voor een poliklinisch consult als zij klachten ervaren.

De sluiting geldt vanaf vrijdag 17 september 15.00 uur tot nader order. Vandaag zijn verloskundigen, de ambulancedienst en ziekenhuizen in de regio geïnformeerd over het besluit. De komende weken zet Gelre alles op alles om de personele bezetting weer op orde te krijgen en de afdeling verloskunde in Zutphen zo snel mogelijk volledig operationeel te krijgen.