Tenten voor spoedzorg bij Gelre ziekenhuizen

24 March 2020

Voor de veiligheid van patiënten en medewerkers is zowel bij Gelre Apeldoorn als Zutphen een tent voor spoedzorg gezet. Lees hieronder wat dit voor u betekent als u spoedeisende hulp nodig heeft. Deze tenten zijn open vanaf woensdag 25 maart 17.00 uur.

Triagetent huisartsenpost bij het ziekenhuis

Tent voor huisartsenspoedzorg naast Spoedeisende Hulp Gelre Apeldoorn

Naast de ingang van de huisartsenpost en spoedeisende hulp van Gelre Apeldoorn is een ‘Corona Spoedpost Huisartsen’ ingericht. Deze tent bevat 12 spreekkamers om patiënten met luchtwegproblemen te ontvangen op één plek.

Spoedeisende hulp nodig?

Denkt u dat u spoedeisende hulp nodig heeft? Bel dan altijd eerst met uw eigen huisarts of buiten kantooruren de Huisartsenpost (0900 - 600 9000). De huisarts vertelt u waar u het beste geholpen kunt worden. U kunt zich dus niet zonder afspraak melden bij de Spoedpost!
Krijgt u een afspraak voor de huisartsenpost op de Corona Spoedpost? Dan hoort u van de huisarts waar u zich kunt melden. Voor meer informatie kijkt u op: https://www.huisartsenregioapeldoorn.nl/site/huisartsenpost 

De triagist van de huisarts(enpost) vraagt u naar klachten die te maken kunnen hebben met het nieuwe coronavirus (zoals hoesten en luchtwegklachten) én of u koorts heeft. Vermoedt de triagist van de huisarts(enpost) dat u mogelijk besmet bent met het nieuwe coronavirus? Dan krijgt u een afspraak bij de Corona spoedpost huisartsen naast de Spoedeisende Hulp van Gelre.
Wordt u door de huisarts(enpost) verwezen naar de spoedeisende hulp en heeft u geen klachten die kunnen wijzen op het coronavirus? Dan kunt u zich melden bij de spoedeisende hulp van Gelre Apeldoorn. Als patiënt mag u daar maximaal 1 begeleider meenemen.

Triagetent voor spoedzorg bij Gelre Zutphen in samenwerking met huisartsen

Er is een triagetent opgezet op het parkeerdek van Gelre Zutphen in samenwerking met de Huisartsenpost Zutphen.

Ook in deze tijd van toename van patiënten met verdenking op het nieuwe coronavirus (COVID-19) is reguliere spoedzorg noodzakelijk. Om besmetting met het nieuwe coronavirus zo goed mogelijk te voorkomen moeten wij de patiënten met én zonder verdenking COVID-19 zo goed mogelijk scheiden. Er vinden geen behandelingen en onderzoeken in de tent plaats.

Spoedeisende hulp nodig?

Denkt u dat u spoedeisende hulp nodig heeft? Bel dan eerst met uw eigen huisarts of buiten kantooruren de Huisartsenpost (0900 – 200 9000). De huisarts vertelt u waar u het beste geholpen kunt worden.
Krijgt u een afspraak voor de huisartsenpost? Dan hoort u van de huisarts waar u zich kunt melden. Voor meer informatie kijkt u op: https://hrzu.nl/huisartsenpost
Wordt u verwezen naar de Spoedeisende Hulp van Gelre Zutphen? Dan wordt u ontvangen in de triagetent. Als patiënt mag u daar maximaal 1 begeleider meenemen.

Route in triagetent

In de triagetent van Zutphen wordt een stroomschema gevolgd. U komt eerst in een wachtruimte afgescheiden van andere patiënten. Dan wordt u binnengeroepen en gevraagd naar klachten die te maken kunnen hebben met het nieuwe coronavirus (zoals hoesten en luchtwegklachten) én uw temperatuur wordt opgemeten. Vermoedt de triagist dat u mogelijk besmet bent met het nieuwe coronavirus? Dan krijgt u een rode kaart en gaat u naar de rode wachtkamer. Daar wordt u opgehaald en begeleid naar de spoedeisende hulp via de ingang van de ambulancedienst. Is dat vermoeden er niet, dan krijgt u een groene kaart en gaat u naar de groene wachtruimte. Daarna wordt u begeleid via de ingang van de huisartsenpost en afhankelijk van welke zorg nodig is, opgevangen bij de huisartsenpost, spoedeisende hulp of polikliniek chirurgie.

Ten slotte

Gelre ziekenhuizen is blij met de voorspoedige samenwerking met de huisartsen waardoor deze ‘spoed’ en ‘triage’ tenten in zo’n korte termijn gerealiseerd kunnen worden.