Keppie slaapmutsen voor oncologiepatiënten van Gelre ziekenhuizen

31 October 2019

De afdelingen oncologie van Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen willen patiënten met haarverlies als gevolg van de behandeling voor kanker graag een Keppie slaapmuts aanbieden. Verlies van lichaamswarmte en het gebrek aan bescherming van de gevoelige hoofdhuid zijn voor veel (tijdelijk) kaal geworden patiënten niet prettig. Zij kunnen het daardoor koud hebben, zich oncomfortabel voelen en soms ook slecht slapen.

Oncologische patiënt met keppie slaapmuts op

Comfort en ondersteuning voor patiënten

Inmiddels zijn er 24 ziekenhuizen die met een Keppie hun patiënten extra ondersteunen. Op het moment dat zij hun haar verliezen biedt de Keppie hen een zachte, comfortabele oplossing om hun natuurlijke warmte vast te houden en hun gevoelige hoofdhuid te beschermen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een donatie van de Stichting Roparun. Gelre ziekenhuizen krijgt een groot deel van de aanschaf van de Keppies vergoed via Roparun.

De Keppie is er voor mannen en vrouwen in verschillende maten. Vanaf november biedt Gelre ziekenhuizen ze aan zolang de voorraad strekt. De patiënten mogen het zachte mutsje houden zodat ze het thuis ook kunnen gebruiken. Stichting Roparun heeft ook financiële ondersteuning gegeven voor de workshops Look Good Feel Better en hoofdhuidkoelers tijdens de chemotherapie zodat Gelre ziekenhuizen deze kan aanbieden voor patiënten tijdens en na hun behandeling voor kanker.

Meer informatie