Langdurige samenwerking tussen Gelre ziekenhuizen en Siemens Healthineers

31 May 2023

Gelre ziekenhuizen en Siemens Healthineers ondertekenden gisteren een 3-jarige overeenkomst voor samenwerking op het gebied van radiologie en nucleaire geneeskunde.

Siemens Healthineers levert nieuwe apparatuur en zorgt daarnaast voor het onderhoud ervan, onderwijs (training), strategisch advies en ondersteuning. Hiermee heeft Gelre ziekenhuizen een partner gevonden die niet alleen hoogstaande apparatuur levert en onderhoud, maar ook meedenkt hoe de kwaliteit en veiligheid van zorg en patiëntencomfort met medische beeldvorming voor diagnostiek en therapie steeds verbeterd kan worden.

Vervanging en vernieuwing apparatuur

Voor beide Gelre locaties is in kaart gebracht welke apparaten aan vervanging toe zijn.
Vorig jaar is de MRI-scanner in Zutphen al vervangen en ook de MRI in Apeldoorn is net vernieuwd. Dit jaar wordt de interventiekamer in Apeldoorn en worden de buckykamers in Zutphen vervangen. Volgend jaar gaan we alle CT scanners in Apeldoorn en Zutphen vervangen. Als dit is afgerond, staan nog een PET-CT en een nieuwe 3T MRI op de planning. Met dit vervangingstraject en het bijbehorende continue opleidingsprogramma beschikt de afdeling over state-of-the-art apparatuur en is daarmee optimaal voorbereid voor de toekomst. 

Zorg naar hoger niveau en toekomstbestendig

Om patiënten de best mogelijke zorg te geven, blijven we investeren in nieuwe technologie en faciliteiten. Zo kunnen we de kwaliteit van zorg, veiligheid en het patiëntencomfort steeds verder verbeteren.  Om ook radiologie en nucleaire geneeskunde up-to-date te houden is de laatste twee jaar met diverse collega’s hard gewerkt om de samenwerking met Siemens Healthineers vorm te geven. Ook Marc Logtenberg, medisch manager afdeling Radiologie en Nucleaire Geneeskunde, en Edwin Maalderink, lid Raad van Bestuur, zijn intensief betrokken geweest. Marc Logtenberg: ‘Deze samenwerking biedt de komende jaren de zekerheid waarmee we de zorg naar een hoger niveau tillen.’ Edwin vult aan: ‘We zijn trots op deze samenwerking waarmee we aan toekomstbestendige radiologie en nucleaire geneeskunde bouwen.’
Paul Riswick, algemeen directeur Siemens Healthineers: “Wij zijn enorm verheugd dat we van Gelre ziekenhuizen het vertrouwen krijgen de zorgverlening te ondersteunen met niet alleen medisch technologische apparatuur. Ook mogen we onze jarenlange kennis en ervaring in workflow optimalisatie inzetten, die ten goede komen aan een nog betere patiëntenzorg”.