Op weg naar buitenruimte voor IC-patiënten Gelre Apeldoorn

7 December 2020

De eerste keer dat je als IC-patiënt naar buiten kunt, krijg je het gevoel dat je weer leeft. Dat zeggen onze patiënten zelf. Zo is het idee ontstaan voor een buitenruimte, een serre met daktuin, voor onze IC-patiënten in Apeldoorn. Deze buitenruimte wil de speciaal opgerichte Stichting Buitenruimte Gelre IC realiseren met behulp van donaties uit de regio Apeldoorn. Ze zijn al hard op weg.

Impressie van de serre en daktuin voor IC-patiënten Gelre Apeldoorn

Helend en ontspannen

Een opname op de IC heeft een grote impact op patiënten en hun familieleden, zowel tijdens de opname als in de herstelfase, die jaren kan duren. Onderzoek wijst uit dat een rustgevende, vriendelijk ingerichte omgeving, extra aandacht voor privacy en ook de natuur maakt dat mensen zich veilig voelen en meer ontspannen. Een buitenruimte met mooie natuur kan helend werken. Niet alleen voor de patiënten zelf, maar ook voor de familie. Het helpt bij het meer ontspannen. 

Comité van aanbeveling 

Ons Comité van aanbeveling bestaat uit Diederik Gommers, Jan Kamminga en Bruno Bruins. Zij kunnen als geen ander de boodschap van de Stichting Buitenruimte Gelre IC overbrengen. Dankzij hun netwerk zorgen zij voor bekendheid onder een breed publiek. Wij zijn dan ook blij en trots dat zij ons project willen ondersteunen. Lees meer over onze ambassadeurs.

Wilt u meer weten over het plan voor de buitenruimte? Kijk dan op: https://buitenruimtegelre.nl/het-plan/

Wilt u zelf doneren? Dat kan via: https://buitenruimtegelre.nl/help-mee/