Nieuwe triage-unit en wachtruimte voor de Spoedeisende Hulp en Eerste Hart Hulp Gelre Zutphen

3 December 2020

Op dinsdag 8 december wordt een portacabin in gebruik genomen op het parkeerdek van Gelre Zutphen. Deze gaan we gebruiken als triage-unit en wachtruimte voor patiënten die zijn aangemeld met (verdenking op) corona bij de Spoedeisende Hulp (SEH) en Eerste Hart Hulp (EHH).

Na het beantwoorden van een aantal triagevragen kunnen patiënten met (verdenking op) corona wachten in de aangewezen wachtkamer in de portacabin. Een SEH-verpleegkundige in isolatiepak met mondneusmasker en spatbril op laat deze patiënten de SEH en EHH binnen gaan via de ambulance-ingang. De gezamenlijke wachtruimte van de SEH en EHH en Huisartsen Post (HAP) binnen in Gelre Zutphen is uitsluitend bedoeld voor patiënten die geen (verdenking op) corona hebben.

De grote triagetent die op het parkeerdek van Gelre Zutphen stond, werd al een tijdje niet meer gebruikt. Deze was niet winterhard en de triage voor alle andere patiënten (niet SEH/EHH) verloopt al enige tijd anders. Voor deze patiënten vindt de triage vóór de afspraak plaats via een vragenlijst. Patiënten met corona-gerelateerde gezondheidsklachten melden zich binnen in Gelre Zutphen bij het uitgiftepunt om hun eigen mondneusmasker te vervangen door een medisch mondneusmasker. Dit gebeurt in aanvulling op het beleid dat in alle publiek toegankelijke ruimtes van ons ziekenhuis het dragen van een eigen mondneusmasker voor iedereen verplicht is.